2022 е ужасяваща за Александър Зверев. Германецът получи много тежка

...
2022 е ужасяваща за Александър Зверев. Германецът получи много тежка
Коментари Харесай

Миша Зверев: Саша е по-добре, иска да се завърне като Джокович


2022 е ужасяваща за Александър Зверев. Германецът получи доста тежка контузия на полуфиналите на Ролан Гарос, която го принуди да се подложи на интервенция. При завръщането си на корта през септември нова контузия го извади от кортовете.

Костен оток на дясното ходило провали очакванията му да играе на Купа „ Дейвис “ и отсрочи появяването му в Тура с още няколко месеца, само че наподобява германецът още веднъж се доближава до пълноценното си положение.

Брат му Миша Зверев заяви пред Eurosport Germany, че Саша към този момент тренира по към пет часа дневно, само че към момента не възнамерява да се включва в някой от идните шампионати:

„ Не желае да взе участие в съревнования сега, в който оздравее, а едвам когато почувства, че е подготвен да печели. Справя се доста по-добре и скоро още веднъж ще може да играе на положително равнище, “ уточни Миша.

Според него брат му се надява да повтори завръщането на Новак Джокович, който след дълго неявяване заради липса на имунизация завоюва два поредни шампионата – в Тел Авив и Астана.

„ Това беше необикновено. Новак се върна, завоюва два шампионата – това е. Да, не беше контузен, а единствено му се наложи да вземе отмора, само че се завърна с доста убеденост. Сигурен съм, че ще става още по-добър. Впечатляващ е, изключително поради това, че е на 35-годишен, “ сподели още Миша Зверев.

Александър стигна до №2 в ранглистата след класирането си във финалната четворка на Ролан Гарос, само че в идващите месеци неналичието му от Тура го води до №6. Очаква се до края на сезона ранкингът му да продължава да спада, защото надали ще може да отбрани трофеите си от Виена и Nitto ATP Finals, а към тях предходната година той добави и полуфинал на Мастърса в Париж.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР