2019 година беше изпълнена не само с интересни и важни,

...
2019 година беше изпълнена не само с интересни и важни,
Коментари Харесай

Най-запомнящите се събития на 2019 година в снимки

2019 година беше изпълнена освен с забавни и значими, а даже исторически събития, както за света, по този начин и за България. Dir.bg събра за вас най-запомнящите се от тях в фотоси.

Тази година двамата български държавни водачи - министър председател и президент, влязоха в международния продан с участия и срещи във конгреси на високо ниво.

На 25 ноември Бойко Борисов стана първият български министър-председател, одобряван два пъти в Белия дом от американски президент. След като през 2012 година той гостува на Барак Обама, в този момент беше посрещнат от Доналд Тръмп. Разговорът приключи със съглашение за стратегическо партньорство, в което беше записано, че двете страни ще изработят пътна карта за противопоставяне на морските и хибридните закани в черноморския район. Премиерът успокои, че няма да разреши база на НАТО в Черно море, а че се разисква единствено основаване на координационен център. И разгласи, че има интерес към АЕЦ " Белене ", поради което у нас идват американски специалисти. Тръмп отново съобщи, че България е образец за Германия, тъй като харчи 3% от Брутният вътрешен продукт за защита (с покупката на изтребителите F-16) и в типичния си жанр " даде обещание " две неща - че визите за българи може да отпаднат и че е допустимо да пристигна в България.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР