2018 година беше интересна и динамична за София. Много важни

...
2018 година беше интересна и динамична за София. Много важни
Коментари Харесай

Софийски зам.-кмет обеща помощ на Пловдив за Европейска столица на културата

2018 година беше забавна и динамична за София. Много значими обекти влязоха в съдбоносен стадий, а други бяха построени. Такава е равмосметката на заместник-кметът Тодор Чобанов, който показа в изявление за БГНЕС. “Като историк мога да кажа, че развиването на метрото е един значимите планове. Въобще, София продължава да се развива като европейска столица. 2018 е първата година, в която отчитаме повече туристи, в сравнение с поданици на града. Посрещнахме доста знакови създатели и актьори. Разбира се, европредседателството сподели, че сме сполучлив хазаин “, очерта Чобанов.

По отношение на проблемите през годината, с които се сблъска общината, Чобанов метафизичен разсъждава, че „ няма проблеми там, където не се работи. А колкото повече се работи, толкоз повече компликации има. Един занаятчия работи по-добре, различен не толкова- това е доста скъп опит “. В случая с ремонта на “Граф Игнатиев “, съгласно заместник-кмета “ няма по какъв начин да не изникнат компликации, така работят разнообразни компании. Важен е обаче крайният резултат “.

През идната година следва създаване на 15 нови детски градини, в които да се разкрият групи за ясла и 3-годишна възраст. В региона на културата, Столична община ще се стреми България да се показа добре като Европейска столица на културата. „ Ние сме в контакт с нашите сътрудници в Пловдив, ще създадем всичко допустимо да допълним и развием програмата на града. Запитан по какъв начин гледа на мненията, които се появиха към този момент, че още преди да е почнало семейството се обрисува цялостен провал, Чобанов отговори с думите на Константин Иречек „ най-голямо наслаждение им доставя един на различен да си скапват работата “.

„ Градът фактически има своите организационни компликации, само че това не е по никакъв начин лесна задача. Убеден съм, че ще се оправи. Готови сме да оказваме помощ. Никой не печели от това да се преекспонира един или различен проблем. Има доста малко неща, с които България е тотално конвертируема по света - едно от тях е културата. За нас триумфът на Пловдив е доста значим детайл “, счита Тодор Чобанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР