2017 г. бе интересна за технологична индустрия. Видяхме интересни нови

...
2017 г. бе интересна за технологична индустрия. Видяхме интересни нови
Коментари Харесай

Технологичните предвиждания за 2018 г.

2017 година бе забавна за софтуерна промишленост. Видяхме забавни нови джаджи, предвидими обновления на част от устройства и значително провали. Но какво ще ни донесе 2018 година?

Ето какво ни чака:

Виртуална действителност

Виртуалната действителност щеше да превземе света. Но концепцията да си сложим очила, през които да следим 360-градусови видеа или да играем игри, не завоюва изключително доста хора. През 2018 година технология, сходна на тази, може да стане по-популярна - с помощта на устройство, което всички към този момент притежаваме: смарт телефона. Добавената действителност наслагва цифрови облици върху действителния свят, забелязан през камерата на вашия телефон. Смартфоните към този момент имат опцията за мощната технология - и всеки с задоволително мощно устройство може да ги опитва.

Например, с ARKit на Apple, приложенията за iOS могат да създадат карта на стаята и да употребяват изменящо се осветяване, с цел да основат реалистични облици. Например, с цел да видите ще отива ли новия диван на цвета на пердетата още преди да сте го купили.

Роботите

Тази година роботите най-сетне ще излязат на улицата. За благополучие, към момента не на протест против човешките господари. Няколко компании към този момент създават роботи, които да обикалят залите на хотели и лечебни заведения, да се борят с престъпността в моловете или просто да доставят храна на няколко пресечки. Те употребяват композиция от GPS, датчици и камери, с цел да се ориентират.

Роботите към този момент срещат опозиция. Машина, която би трябвало да се грижи за сигурността, бе пусната в Сан Франциско, с цел да изгони бездомните. В резултат роботът бе преобърнат, удрян и замерян.

Дигиталните асистенти

Alexa, Siri, Bixby, Гугъл Assistant, Cortana. Всички те ще стават още по-умни и ще се борят от ден на ден за вниманието ви през 2018 година Няколко компании към този момент пуснаха " умни " представители на пазара, други ще ги последват през идната година. Асистентите, които постоянно са подготвени с информация за времето, да настроят алармата или да ни отговорят кой е бил президент през 1994 година, към този момент са на смарт телефоните ни.

През 2018 година компании като Amazon и Гугъл ще се борят, с цел да ни " заключат " в своята екосистема. Двата софтуерни колоса към този момент започнаха борба между тях, ограничавайки услуги за съперника. И войната занапред стартира - софтуерният свят има огромни очаквания за виртуалните асистенти.

Смартфоните

При дребните джобни компютри, които носим постоянно в себе си, не се чакат големи промени - само че не можем да не ги споменем. Тенденцията през 2017 година бе за стесняване на рамките към екраните и прибавянето на втора камера на гърба на устройствата. Трудно е да кажем какво ни чака през идната година, само че на толкоз конкурентен пазар като този не може да няма любопитни изненади.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР