2016 си тръгна! Та даааа, салют и хип-хип ура! Дотук

...
2016 си тръгна! Та даааа, салют и хип-хип ура! Дотук
Коментари Харесай

Милион и едно желания

2016 си потегли! Та даааа, салют и хип-хип ура! Дотук добре. А в този момент накъде?! Наистина ли имаме вяра, че откакто часовникът удари среднощ на 31 декември, животът ни внезапно ще се промени, ще се отърси от цялата неприятна карма на високосната година и звездите внезапно ще се пренаредят, с цел да ни паснат на щастливата развръзка? Дами и господа, мисля, че няма да изненадам никого, в случай че изкажа опасенията си, че вселената не действа по този начин! Тя е арогантна и егоистична гадина, която се движи по тъкмо избрана траектория. Хич не й дреме коя е отправната точка, която по-голямата част от човечеството си е избрало за отчитане на една обиколка на Земята към Слънцето.

Да не приказваме, че даже на тази планета не можем да реализираме консенсус и съвсем 1/3 от целокупното население счита, че Нова година настава по друго време. Не е извънредно неприятно. Нещо като втори късмет. Ако на 1 януари си се зарекъл да спортуваш повече и да отслабнеш, само че си си останал единствено с пазаруването на карта за фитнес, по-късно през март може да се възползваш от китайската Нова година и да си го пожелаеш отново. Както е споделил класикът: Nice, а?! Вселената е арогантна и егоистична гадина, която се движи по тъкмо избрана траектория. Хич не й дреме коя е отправната точка, която човечеството си е избрало за отчитане на една обиколка на Земята към Слънцето. По природа аз съм една безпределно НЕромантична и прекомерно прагматична душа. Предлагам ви нещо друго. Вместо с искра в очите и поглед, насочен в бъдещето, да треснете вратата под носа на 2016, да се обърнете обратно и да си спомните какво научихте. Принципно не очаквам 31 декември, с цел да го направя. Имам навика всяка вечер, преди да заспя, да си давам отговори на тъкмо един въпрос: Какво научих през днешния ден и по какъв начин мога да го употребявам?

Който дава концепциите, той стартира първи, тъй че в този момент е мой ред.

Какво научих тази година:

- Обстоятелствата са такива, каквито са, само че това, какво ще правиш с тях, зависи главно от теб. О, да, не се заблуждавайте! Животът зависи доста повече от нас, в сравнение с си мислите. Не, не се успокоявайте, че звездите ви го приказват. Ретроградният Меркурий е просто опрощение. Политиците и обстановката в България - също. Точка. Ужасно, само че факт. Вие сте тези, които контролирате какво ще се случва с вас. През множеството време…

- Толкова сме съсредоточени в това да подсигурим бъдещето на децата си, че сме изнервени до степен, в която почваме да им крещим всякога когато желаят нашето внимание и ни разсейват (от значимата и виновна задача да им подсигурим благополучен живот). Дали пък не бъркаме?

- Понякога решението на всички проблеми се крие в чаша вино и същински другар. От тези другарчета, които са с теб във всичко. В цялото разнообразие на характера ти, т.е. освен когато си на кеф. В цялата крива на триумфите ти. Дори и в най-ниската точка. В най-високата може всеки. На думи е елементарно. На процедура, тези хора са най-ценни и най-трудно откриваеми. Благодаря на ориста, че ги имам в живота си. Разбираш го тогава, когато се влачиш по стомах в калта, облян в сълзи и безизходност.

- Хората не са телепати. Безспорен факт, който всекидневно подценяваме. Кажи си, бе! Кажи си къде те " стяга чепикът ". Може пък по-лесно да се разберете.

- Усмивката и положителното отношение вършат живота ни по-лесен. Правете го по-често. Не, не е лицемерно да бъдеш общителен. И не, не е естествено да бъдеш недодялан. Просто не е наложително да си показваш особеностите на характера на всеки чужд.

- Смехът би трябвало да е метод на живот , а не просто демонстрация на моментно въодушевление.

- Самотните пътувания са мотив да се замислиш, че даже и най-страхотното място на света не значи нищо, в случай че няма с кого да споделиш страстта . - Опитите да се възпламени огън без запалка или кибрит някъде в планината в условия на изобилен снеговалеж водят до примирение и съществени размишления за природата и мястото на хората. Човечеството може да е постигнало и разкрило доста неща, само че е изгубило корените си. Прекарайте един ден навън през зимата и се пробвайте да си извършите подслон. Ако ви е за първи път, най-вероятно ще стигнете до чувството, че сте жалки, дребни и оскъдни. Действа отрезвяващо.

- Да не се отхвърля нищо, преди да се разбере защо става въпрос. Беше ми доста забавно да следя нервността около Pokémon GO. Половината народонаселение се юрнаха като овце по улиците с телефоните. Другата половина групира стадо, което да блее против първата групировка и да ги назовава идиоти. Около две седмици обикалях с децата вечерно време. Беше доста занимателно. После ни писна. Всяко знамение за три дни. В живота обаче има доста по-важни неща от някаква игра. Не ги заклеймявайте единствено тъй като са ви непознати.

- От всяка обстановка и от всеки човек има какво да се научи. От някои научаваме какво да вършим, от други - какво да не вършим.

Автор: Румяна Босева

Руми се дефинира като човек, на който светът му е забавен. Обича да се вглежда в дребните неща и моменти, тъй като това прави живота й цветен и благополучен. Завършила е финанси и точно в тази сфера се е осъществила. Повечето хора обаче считат, че се занимава с дизайн. По тази причина неотдавна учи дизайн, което откровено я радва и забавлява. Майка е на две дъщери. Обича да снима и да употребява ръцете си, с цел да основава неща. Обича смислените хора и смислените неща. Празноглавието я нервира до болежка. Харесва да опитва. С усети, преживявания, творчество... с всичко. Повече от Руми можете да откриете в блога й Something.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР