200 000 души са блокирани в испанския регион Каталуния след

...
200 000 души са блокирани в испанския регион Каталуния след
Коментари Харесай

Коронавирус: 200 000 души в Каталуния под блокада

200 000 души са блокирани в испанския район Каталуния след регистрирани повече от 350 инфектирани с ковид.

" Решихме да наложим строга карантина на региона Сегрия поради значително увеличение на случаите на ковид ", разгласи водачът на района Ким Тора, описвайки дейностите на локалните управляващи като " мъчно решение ", написа " Гардиън ".
 Краят на блокадата не понижава безработицата в Испания
Краят на блокадата не понижава безработицата в Испания

Общо 3,86 милиона души са останали без работа досега

Това са първите ограничавания в Испания, откогато страната анулира изключителното състояние на 21 юни.

Влизането и излизането в региона, който е на към два часа с кола западно от Барселона, ще бъде лимитирано от през днешния ден на обяд . Властите също поучават жителите в региона да лимитират придвижването и обществените контакти. Събиранията с повече от 10 души са неразрешени.

През последните дни най-големият град в региона, Лерида, записва растеж на новозаразените. В петък здравните управляващи подредиха да се открие полева болница, откакто за седмица случаите се удвоиха от 167 до 325 . Здравните управляващи оповестиха, че наблюдават 9 дейни огнища, в това число обществен дом и на няколко места за събиране на плодове.

В петък Испания записва 17 умряли от ковид - най-голямото нарастване за 24 часа от две седмици. Вирусът лиши живота на повече от 28 000 души.
 Испания и Португалия отвориха общата си граница
Испания и Португалия отвориха общата си граница

В Португалия са доказани 1567 умряли и 42 141 инфектирани

Испания стартира последователно отваряне на границите предишния месец, а от през днешния ден разрешава на чужденци от 12 страни отвън Европейски Съюз да посещават страната.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 10 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 522 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джонс Хопкинс " демонстрират над 11 млн. случая и повече от 525 000 умряли в 188 страни, възстановили са се повече от 5,8 млн. души.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джонс Хопкинс ".
 Поредна картина в Испания стана жертва на реставратор-аматьор
Поредна картина в Испания стана жертва на реставратор-аматьор

Картината е на бароковия художник Бартоломю Естебан Муриьо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР