20 убити и 26 ранени, включително няколко ранени - това

...
20 убити и 26 ранени, включително няколко ранени - това
Коментари Харесай

Стрелбата в Ел Пасо - като в джамиите в Нова Зеландия

20 убити и 26 ранени, в това число няколко ранени - това е равносметката от снощната пукотевица в търговски център в Ел Пасо, Тексас.
От външно министерство оповестиха, че няма данни за потърпевши българи.
" Операцията за задържането на обвинения, разкрил огън в търговски център в град Ел Пасо в Тексас, продължи 21 минути, полицията дойде на местопроизшествието шест минути след приемане на повикването на телефон 911 ", съобщи губернаторът на Тексас Грег Абът, съобщи БГНЕС.
" Обаждането е получено в 10 " 39, полицията дойде в 10:45 - 6 минути по-късно. И в 11:06 той беше арестуван ", сподели той.
Въпреки че в началото имаше информация за няколко арестувани, полицията удостовери ареста на единствено един. Оказа се, че е това е 21-годишният бял американец Патрик Крусиос. Преди стрелбата той е разгласил на своята страница в Twitter манифест, в който поддържа терористичните офанзиви в две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия. В манифеста той споделя, че с дейностите си пази страната си от непознато " настъпление ". Той също по този начин счита, че културата и стопанската система на Съединени американски щати страдат от това.
По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира стрелбата като " акт на безволие и плашливост ". " Знам, че заставам паралелно с всички в тази страна, с цел да осъдя днешния акт на ненавист. Няма аргументи, които биха могли в миналото да оправдаят убийството на почтени хора ", съобщи американският президент.
Търговският център, където се случи кървавата офанзива се намира в непосредствена непосредственост до границата сред Съединени американски щати и Мексико. Значителна част от неговите гости са мексиканци, които идват в Ел Пасо с цел да пазарят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР