20% от инфектираните с грип развиват пневмония и тежки усложнения

...
20% от инфектираните с грип развиват пневмония и тежки усложнения
Коментари Харесай

Всеки 5-и с пневмония от грип

20% от инфектираните с грип развиват пневмония и тежки затруднения всяка година. Това значи, че обиден е всеки пети болен, заяви за „ Монитор” националният съветник по микробиология и шеф на Националния център за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Хората да не се самолекуват, а да потърсят лекарска помощ, когато усетят първите признаци – настинка, висока температура, болки в мускулите и бърза изнемощялост, посъветва той.

Двете детски отделения в МБАЛ - Пазарджик са цялостни с дребни пациенти, оповестиха от болничното заведение. 21 деца до 2-годишна възраст са настанени в Първо детско поделение. 80% от тях са с пневмонии, посочи началникът на отделението доктор Елена Василева. Най-малките заболели деца, които се лекуват, са 40-дневни близнаци. В отделението са настанени и няколко деца с ларингити и бронхиолити. Изцяло запълнено е и Второ детско поделение. В момента там се лекуват 28 деца на възраст от 1 до 18 година Повечето от тях са с бронхопневмонии, изясни началникът на отделението доктор Валентин Данчев.

Педиатрите са безапелационни, че се касае за затруднения от вирусни инфекции. Дали е грип или болесттите са породени от други вируси, не може сигурно да се твърди, защото досега грипен вирус не е изолиран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР