20 награди Златен Фасулицър ще получат участниците в конкурсите за

...
20 награди Златен Фасулицър ще получат участниците в конкурсите за
Коментари Харесай

Бобфест черпи с фасул, сертифициран от княз Фердинанд

20 награди " Златен Фасулицър " ще получат участниците в състезанията за танци и пеене на тазгодишния " Бобфест " в село Радуил. За гостите на фестивала ще бъдат приготвени 1000 порции радуилски боб, който е сертифициран през 1900 година от княз Фердинанд. Бобфестът е част от есенната стратегия на фестивала " Нестия ". Празненството ще се организира на 2 и 3 септември.

Киноа или фасул? (ВИДЕО)
 
 За 15-та поредна година бобфестът в Радуил, самоковкса област, дава обещание на посетителите фолклорен празник с българска музика, танци и по този начин обичайния за нашите ширини фасул. Христо Станков - ръководител на фолклорен център " Нестия ", изясни, че фестът е основан, с цел да разпространява българската бобова просвета и главното прехранване в планинския регион. Директорът на фестивала Мима Божилова даде обещание повече награди и доста фолклорни сформира.

Hай-вкусните ястия в българската кухня
 
" Правим този празник 15 години и се радваме, че към момента устояваме на това напрежение. Не е елементарно да накараш 70-80 състава от далечни и близки места в България да участват. Посещават ни доста посетители - от Сърбия, Македония, Гърция и Турция ", уточни тя.

Трите най-популярни варива и изгодите от тях
 
 Според Христо Станков ползата към българския фолклор се е възстановил, а доказателство е хорото, което се е вило до 3 часа през нощта на миналогодишния " Бобфест ".
  По тематиката Боб, грах, леща и нахут за здраве и стройна фигура
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР