20 милиарда лева ще се влеят в икономиката от Плана

...
20 милиарда лева ще се влеят в икономиката от Плана
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: 20 милиарда лева ще се влеят в икономиката от Плана за възстановяване

20 милиарда лв. ще се влеят в стопанската система от Плана за възобновяване. Това сподели на брифинг след съвещанието на Министерския съвет вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

" С влизането в служба на служебния кабинет започнахме интензивна работа по Плана за възобновяване и резистентност. Планът съдържа доста промени, ревизираната версия се състои от 43 промени ", съобщи Атанас Пеканов.

" Парите, които ще получим в идващите 7 години от Механизма за възобновяване и резистентност, са 12,6 милиарда лв., чакаме спомагателен стопански подтик от частните вложения от още 8 милиарда лв., по този начин стават общо 20 милиарда. Забавянето не подлага средствата под риск ", добави Атанас Пеканов.

По думите му планът за метрото се резервира. Атанас Пеканов прикани за последователност и разговор с политическите партии.

" Две тематики остават горещи - в областта на енергетиката и в областта на върховенството на закона. Необходими са амбициозни промени. Трябва да има последователност със идващото ръководещо държавно управление ", сподели още Атанас Пеканов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР