20-годишният Бен Шелтън изживява същинска приказка на тазгодишния US Open

...
20-годишният Бен Шелтън изживява същинска приказка на тазгодишния US Open
Коментари Харесай

Американската мечта е жива: 20-годишният Шелтън обезвреди Тиафо и е 1/2-финалист на US Open

20-годишният Бен Шелтън изживява същинска приказка на тазгодишния US Open и се класира за полуфиналите в конкуренцията, нанасяйки мъчително проваляне на своя добър другар и съотечественик Франсис Тиафо. Самият конфликт пък имаше историческо значение за Откритото състезание на Съединени американски щати, откакто едвам за повторно от основаването на " Артър Аш Стейдиъм " насам на него се изправиха двама афроамериканци един против различен и самата борба на корта надалеч не се оказа лишена от трагични моменти, каквито и чакахме, само че в последна сметка международният номер 47 взе скалпа на миналогодишния полуфиналист в Ню Йорк и победи с успеха след 3 часа и 7 минути - 6:2 3:6 7:6(7) 6:2.

По този метод колежанският първенец от 2022-ра година в първия си цялостен сезон на равнище АТР надгради достижението си от Аустрелиън Оупън, където доближи до етапа на топ 8, и на домашната си тенис сцена на US Open си подсигурява място на дебютен полуфинал в Големия шлем. В опит да продължи невероятното си показване и да доближи мача за оценката в Ню Йорк, Шелтън ще би трябвало да се изправи против 23-кратния притежател на " мейджър " титли Новак Джокович, който до момента не е срещал в кариерата си, само че с поддръжката на 23-хилядната си родна аудитория ще търси огромната сензация във Flushing Meadows.

Ben Shelton flies into his first Grand Slam semifinal!
— US Open Tennis (@usopen)

По-високоранкираният от двамата американци имаше правото да сложи началото на дуела със сервис, като дебютното подаване за " Големия Фо " надалеч не мина леко, но след отразен брейкбол, то той отстоя своето. Същевременно обаче се виждаха голям брой прибързани дейности от страна на 10-ия подложен, който в старанието си да бъде нападателен, пресилваше ударите си и изпращаше топката в навън, до момента в който младият Шелтън се намираше на противоположния полюс и ни даде серия от изпипани до съвършенство офанзивни акции, които непроменяемо завършваха с нанасянето на уинър, с цел да завоюва пет следващи гейма, отвели го до триумфа в откриващия сет.

На старта на втората част проблемите за миналогодишния полуфиналист в шампионата продължиха с цялостна мощ, като той въпреки и постоянно да излизаше наоколо до мрежата, то играта му в това отношение очевидно не бе на нужното равнище и международният номер 47 доближи ранна опция за пробив. Изправен до стената в един от преломните мигове на конфликта, Тиафо най-сетне откри първия си сервис и оцеля, с което напрежението се трансферира от другата страна на мрежата, като броени минути по-късно станахме очевидци на сериозен спад в нивото на левичаря, който поредно направи двойна неточност, сбърка смач и пропусна рутинно воле, с цел да съобщи подаването си в актива на своя съотечественик.

Впоследствие младежът незабавно зае нападателна позиция на ретур в търсенето си на мълниеносен рибрейк и конструираше чудесно офанзивите си, с цел да си обезпечи два шанса за изтриване на пасива си, но оттова насетне международният номер 10 взе всичко в свои ръце и ни разкри цялостния капацитет на началния си удар, който проработи на оптималното си равнище и равенството в общия резултат на срещата възцари.

Ben Shelton absolutely bringing the highlights tonight!
— US Open Tennis (@usopen)

Третият сет пък самобитно се оказа лишен от всевъзможен логичност, поради обстоятелството че сервисите на двамата американци безспорно бяха основният фактор в конфликта до момента, до момента в който с настъпването на тази част те на процедура стопираха да действат. Така стеклите се условия пък ни предложиха поредност от обрати, като водачеството непроменяемо сменяше притежателя, само че в последна сметка след общо цели шест пробива в границите на осем гейма, то паритетът остана на дневен ред.

В идващите минути пък проследихме бързо извоювани подавания на нула от страна на сервиращите, с цел да бъдем отведени в тайбрек, където резултатът вървеше точка за точка след по един сменен минибрейк, преди Шелтън да остави безгласен международния номер 10 след гръмотевичен бекхенд диагонал, донесъл му два сетбола при 6:4. От този миг нататък пък играта на левичаря образно рухна и той не вкара ретур на втори сервис, като това се оказа последвано от две следващи двойни неточности на младежа, при което Тиафо се снабди с задатъка, повеждайки със 7:6. Именно тогава обаче международният номер 47 извърши прословут ретур уинър от форхенд, с цел да изравни, като добитият подтик от стореното го окрили и той не даде повече точка на сънародника си, отмъквайки по извънредно трагичен метод сета, с цел да направи идната крачка по пътя към дебютен " мейджър " полуфинал.

THE DRAMA!

Ben Shelton finds a way to win the tiebreaker and pivotal third set.
— US Open Tennis (@usopen)

Вдъхновението в играта на Шелтън от самобитния героизъм на младежа в дългия гейм пък се задържа и при започване на четвъртата част, когато левичарят без никакви " задръжки " подвигна оборотите и продуцира изключителни уинъри посредством своя бекхенд, с цел да осъществя ранен пробив. Оттам насетне подаващите пък изцяло постановиха своето предимство и интригата привидно се изпари, само че единствено с цел да се стигне до седмия гейм, когато Тиафо инкасира серия от неточности и още веднъж съобщи началния си удар в актива на сънародника си, при което 20-годишният Бен остана невъзмутим на личен сервис и постави точка на разногласието, узаконявайки най-важната победа в кариерата си до момента.

The semifinals are calling, Ben Shelton!
— US Open Tennis (@usopen)

YOU HAVE ARRIVED, BEN SHELTON!
— US Open Tennis (@usopen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР