20-годишната британска манекенка Клу Айлинг заминава за италианската модна столица

...
20-годишната британска манекенка Клу Айлинг заминава за италианската модна столица
Коментари Харесай

Манекенка беше отвлечена, за да бъде продадена на търг

20-годишната английска манекенка Клу Айлинг отпътува за италианската фешън столица Милано. Тя мисли, че отива за фешън фотоси, а попада в центъра на жесток престъпен скрит план.

Клу идва, отсяда в хотел, само че на идната заран вместо с фотографа, се среща с похитителите. "Отзад един човек ми хвана врата и устатата, като ръцете му бяха с черни ръкавици. " - споделя хубавицата. Инжектират й нещо, което след това се оказва кетамин.

Момичето се разсънва в багажника на кола, без облекла, единствено по боди и чорапи.

"Бяха ми вързали ръцете и глезените, а на устата ми сложиха скоч, бях в някакъв чувал и едвам успявах да вдишвам " - споделя.

Пътуването продължава три часа в багажника на колата. Откарват я от Милано до планинското селце Лемие, покрай Торино и до френската граница. Спират на всеки 45 минути, тъй като моделката неперкъснато се оплаква и се движи в чувала. "Един от маскираните мъже ми изливаше газирана вода непосредствено в устата ".

Вече в къщата, двамата маскирани й поставят белезници на краката и ръцете и я връзват за един долап.

Клу остава в плен пет дни - от 11 до 17 юли.

Защо я отвличат?

Основният грабител - единственият хванат досега е поляк, живеещ във Англия. Името му е Лукаш Павел Херба, 30-годишен и има няколко съучастници. Манекенката твърди, че похитителите са петима, само че е видяла единствено двама.

Красавицата е трябвало да бъде продадена в Черната мрежа, където се пласират млади дами към арабски страни.

Оказва се обаче, че Клу не е верният човек. "В един миг в стаята пристигна един мъж с намерено лице (полякът), и ми сподели на британски, че шефът им бел гневен, тъй като били хванали неправилно момиче. " Клу не ставала, тъй като била майка на малко дете. Това се вижда ясно от профила й в Instagram.

В арабските страни се котирали най-много девствени девойки, които богаташи купували за развлечение. След като им омръзнели, мъжете ги преотстъпвали на други, а от време на време ги хвърляли за храна на тигрите.

Затова похитителите не са изнасилвали, нито докосвали с пръст манекенката. Жените с деца са срещу разпоредбите на организацията, която в черната мрежа дава обещание положителни пари за серия от закононарушения: от опиати до убийства. За отвлечените девойки цената на търг стартира от 300 хиляди $ в bitcoin.



Не става за продажба, само че има интерес

Полякът-похитител споделя, че в йерархията е 12-ти от общо 20. Оказва се обаче, че Клу не може да бъде освободена, защото организацията към този момент е разгласила нейна фотография в мрежата на Черната гибел. Снимките са от момента на залавянето и задачата им е да потвърдят, че момичето е в ръцете на организацията. Някои консуматори показват интерес към продажбата.

Лукаш Херба желае от Клу да му каже три имена на богати хора, които познава и до края на месеца могат да дават 50 хиляди евро. Манекенката го прави.

Похитителят споделя на англичанката, че единствено през последните пет години е спечелил над 15 милиона евро.

Според разбора на полицията полякът е "опасен индивид, който показва аспекти на митомания, и е подготвен на крайни ограничения - да стане и заплатен палач.



Накрая я освобождава

Затова е много необичайно, че в следствие той е забелязан да води манекенката в магазин за обувки. Накрая полякът взема решение да освободи момичето без да получи никакъв откуп, само с обещанието, че ще получи 300 хиляди евро от богатите другари на моделката. Мъжът я съпровожда покрай английското консулство.

След като го залавят, Лукаш Херба споделя на италианските служители на реда, че бил болен от левкемия и по тази причина се обърнал към румънци в Бирмингам, с цел да наеме недвижими парцели в разнообразни места в Европа. "Но като видях, че бяха предложили на търг затвореното момиче, го освободих, тъй като не съм склонен с тези неща ".

Със случая се занимава и английската полиция, която е претърсила жилището на полския грабител в Олдбъри.

Тези дни най-сетне след приключването на разпитите в Италия Клу се връща у дома, в Колсдон, близо до Лондон. Тя за първи път даде изявление за медиите, в което споделя: "Страхувах се за живота си всяка секунда, минута след минута, час след час ".

Момичето не приказва доста, защото тече следствие. Тя е безпределно признателна на италианската и английска полиция за спасението си. "Те са работили денонощно, с цел да ме освободят " - споделя Клу.

Младият модел, театралничила за фотосесии на Sun и други известни издания, се надява този призрачен сън да остане в предишното.

Тъмната мрежа

Това е тъмната част на интернет, която няма да намерите с търсачката Гугъл. Там се оферират опиати, оръжия, подправени пари, както и девойки, които се продават на този, който предложи най-хубава цена. В този свят се влиза единствено със специфични стратегии като Tar или Freenet. Анонимността както и неналичието на следи, за тези, които желаят да употребяват мрежата за незаконни цели, е обезпечена.

Материалите, открити в преносимия компютър на Херба, както и в 14-те негови криптирани електронни пощи - като Протон - да вземем за пример, свързват похитителя с групата, основана в Източна Европа. Сайтът за продажба на девойки е прочут като Black Death - Черната гибел. За първи път се появява през 2010 година и отчет на Европол удостоверява, че вътре се оферират за продажба девойки от разнообразни националности, чиято възможна непорочност е обезпечена и могат да бъдат изпратени по целия свят.

Webcafe.bg
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР