20 години затвор за убийството на Красимир Гочев-Шмид получи Михаил

...
20 години затвор за убийството на Красимир Гочев-Шмид получи Михаил
Коментари Харесай

Мишо Вандала получи 20 години за убийството на Шмид в Своге

20 години затвор за убийството на Красимир Гочев-Шмид получи Михаил Туцов-Мишо Вандала от Софийския областен съд. Той разстрелял наркобоса с автомат “Калашников” пред дома му на 20 май 2014 година в Своге.
Туцов има голям брой регистрации за автокражби. Често се отбивал в автоморга сред Перник и Радомир и залагал разнообразни коли, които след това откупувал. В началото на 2012 година Вандала оставил там черен сак, в който имало “Калашников” със сгъваем приклад и патрони в него, който му бил върнат след няколко месеца. Две години по-късно в същата автоморга били дадени 50 хиляди евро капаро за убийството на Шмид, обясниха от Софийската окръжна прокуратура, само че не показаха кой е обезпечил парите. След изтезанието трябвало да се платят още 30 хиляди евро.
На 20 май Вандала издебнал посочения за наркобос Шмид да паркира мерцедеса си пред дома си и го разстрелял с 6 патрона. След това избягал, а трима души видели в тил по какъв начин мъжът куца. Това се оказало основно за задържането на Вандала, който имал проблеми със ставата след катастрофаа.
Туцов не се признава за отговорен. Той твърди, че е бил на детски рожден ден по време на убийството, само че камерите в заведението в мол не са го снимали. След като мъжът бе арестуван в края на септември 2014 година, Министерство на вътрешните работи разгласи, че проверяват кой е поръчал Гочев. Той беше очевидец против бандата на Йосиф Йосифов-Йоско Констинбродския и съмненията падаха върху тях. 4 години по-късно обаче още няма арестувани.
Присъдата на Туцов не е дефинитивна. Докато чакал решението на съда за убийството, той получил и друга от 11 месеца затвор за изнудване, която влезнала в действие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР