20 години затвор за поръчителя на убийството на варненския DJ

...
20 години затвор за поръчителя на убийството на варненския DJ
Коментари Харесай

Соченият за поръчител на убийството на варненския DJ Теди осъден на 20 години затвор

20 години затвор за поръчителя на убийството на варненския DJ Теди, това удостовери апелативният съд за физическия причинител.

Съдът анулира оправдателната присъда на окръжния съд за Григор К., като го призна за отговорен в това, че на 26 февруари 2015 година във Варна като подстрекател, в съучастничество с причинителя Константин Б. съзнателно е умъртвил Тодор Т.
Деянието е осъществено преднамерено и с особена свирепост, поръчителят получава 20-годишна присъда, а физическият причинител - пожизнен затвор. Двамата би трябвало да заплатят компенсации за неимуществени вреди на гражданските ищци в размер на общо 465 хиляди лева и 1142,50 лева - за имуществени вреди.

Освен това Апелативният съд постанови задържането под стража на Григор К., откакто съобрази, че по отношение на него не се извършва никаква мярка за неотклонение, а съществува заплаха да се укрие.

Пресслужбата на съда напомня, че на 26 февруари 2015 година вечерта DJ Теди е бил причакан пред блока, в който живее и пронизан с няколко удара с нож. Починал е на място. Според прокуратурата, претекстът е, че жертвата имала връзка с дамата, с която от време на време Григор живеел и от която имал дете. Тодор Т. имал желание да припознае това дете.

По време на правосъдното разследване са били разпитани доста очевидци, направени две съдебно-технически експертизи – за проучване на почерк и на два таблета, събрани са и писмени доказателства.
В пледоарията си прокурорът съобщи, че доказателствата водят до безапелационен извод, че Григор К. е направил закононарушението. Той се е познавал и с причинителя, и с жертвата. Константин Б. не е имал независим претекст да убие умрелия, до момента в който претекстът на поръчителя е ревнивост. Частните обвинители поддържаха настояването на прокуратурата Григор К. да бъде наказан.

Константин Б. изиска да бъде оневинен, тъй като първата инстанция го е осъдила непозволено. Описанията на очевидците, видели човек до мястото на престъплението, не подхождат на неговия външен тип, изясни подсъдимият.
Адвокатите на Григор К. показаха, че няма данни жертвата да е предприемала дейности по признаването на детето, а упрекнатият като подстрекател увери, че няма нищо общо със случая и настоя за потвърждаване на присъдата на Окръжния съд в оправдателната й част.

Предстои претекстовете към присъдата на Варненския апелативен съд да бъдат направени в открития от закона двумесечен период. Съдебният акт предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР