20 години след като пребори тежката диагноза “рак на гърдата,

...
20 години след като пребори тежката диагноза “рак на гърдата,
Коментари Харесай

Легендарната журналистка Маргарита Михнева: Боря се с рак на костите!

20 години откакто пребори тежката диагноза “рак на гърдата ”, известната журналистка Маргарита Михнева е изправена пред ново предизвикателство. При рутинна инспекция лекарите открили, че тв звездата има рак на костите налагаща незабавна интервенция. Михнева признава пред „ Уикенд “, че била шокирана, само че съумяла да резервира хладнокръвие и да изиска съвет какво да прави отсега нататък.
 

Хирургическата намеса траяла с часове. Били и отстранени три ребра, което незабавно се отразило на фигурата й. Нейни другари решили, че вляза в чудесно форма и не допускали, че минава наново през пъкъла, освен това 20 години след рака на гърдата.

Журналистката решила да пази интервенцията в загадка тъй като не желала да я одумват, гледала да не натоварва хората и да не демонстрира пред  щерка си Неда, че е обезпокоена. Като излязла от болничното заведение заваляли поздравления за външния й тип. Тя благодаряла, само че под носа си мърморела:  " Да, бе! Как познахте, че съм добре като ме виждате с шапка и очила?! ".

Човек би трябвало да гледа най-много здравето си. Нищо друго не е значимо – в това се убедих. Рак на костите! Ужасяваща диагноза е това, на никого не поисквам да я чуе, нищо не ме болеше, отидох просто на обикновен обзор.Направих си си проучвания и хоп - още веднъж се оказах онкоболна.

От рака на гърдата съм имала разсейки в костите. Изрязаха ми три ребра- седмо осмо и девето. Такава интервенция за първи път се правеше в България. Мислех да се оперирам в Швейцария, шефът на щерка ми щеше да помогне, само че споделиха че могат да ме оперират най-рано след четири месеца, което при нападателен рак е много време.

Разбрах че нашето опазване на здравето е повече от положително.

Порежеш се и незабавно може да отидеш в „ Пирогов “. Ще те одобряват И  оправят. А там се чака много.

Няма да укривам - доста мъчителна интервенция беше. Болеше много мощно, Като излязох от упойката. Възстановявам се още. Не мога да подвигна тежко, Не мога да обикалям както върших едно време. Представях и да карам. Промених си изцяло метода на живот. Не мога да вървя даже при Неда, да виждам внучетата.

От всички вероятни неща в последно време на главата ми идат единствено заболявания. Чудя се на неприятния си шанс, само че имам вяра, че един ден всичко ще се оправи. Припомня, че бучката в гърдата също разкрили по време на обикновен обзор. Било през лятото на 2002 година. Взела си отпуск, с цел да плажува във Варна, само че решила да употребява времето за обикновен обзор. Резултатите я шокирали, туморите били два.

Аз съм жива с помощта на това, че в точния момент направих всички интервенции. Хората в моето състояние би трябвало да имат вяра, че излаз постоянно има. Няма да се даваме я, откровена е журналистката.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР