20 години от основаването си чества Националният военен университет Васил

...
20 години от основаването си чества Националният военен университет Васил
Коментари Харесай

Кметът Панов уважи честването на 20-годишината на НВУ „Васил Левски“

20 години от основаването си празнува Националният боен университет „ Васил Левски “.

Празникът бе маркиран с боен обред и демонстрации, показване на въоръжение, полева кухня и други

В словото си кметът на Велико Търново Даниел Панов напомни, че 20-годишнината е единствено парченце от историята на университета – НВУ „ Васил Левски “ е правоприемник на първото военно учебно заведение в България, основано незабавно след Освобождението. Той поздрави офицерите и сержантите, началника бриг. военачалник Иван Маламов, управлението, военнослужещите за дейното присъединяване в редица публични и културни събития, в честванията на знакови събития и делата на бележитите ни предшественици. „ Заедно сме както в тези хубави моменти, по този начин и когато се постанова да реагираме в бедствени обстановки “, сподели Панов.

„ От историята знаем, че войската, църквата и православната ни религия, дружно с образованието и устрема към нематериалност постоянно са били опора на нашия народ и по този начин ще бъде и отсега нататък. А Велико Търново – историческата и духовна столица на България и град, в който българският боец постоянно е бил на особена респект, най-добре символизира това единение. Благодаря на офицерите и сержантите, че са се посветили на идеята да служат на родината и на заветите на Апостола на свободата Васил Левски “

От историята знаем, че когато народът ни е бил обединен и е имал идея, постоянно е успявал.

Неслучайно на фасадата на Читалище „ Надежда 1869 “, още от 1911 година написа „ Съединението прави силата “. Нужно е да последваме образеца на нашите предшественици и вникнем в мъдростта им “, бе акцентът в словото на Даниел Панов.

В празничния 14 юни кметът връчи Академичната премия „ Трети март “ на старшина Мадлен Пенева. Отличието съставлява позлатена настолна имитация на Арката на генералите и нагръден знак. А за положителното партньорство сред Община Велико Търново и НВУ „ Васил Левски “ Даниел Панов подари на бриг. ген. Иван Маламов Старопрестолна грамота.

Приветствие насочи и министър-председателят Кирил Петков, който бе измежду гостите на церемонията и одобри строя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР