20 000 противопрахови маски са били конфискувани на граничния пункт

...
20 000 противопрахови маски са били конфискувани на граничния пункт
Коментари Харесай

На границата конфискували 20 000 маски, оказали се противопрахови

20 000 противопрахови маски са били иззети на граничния пункт на " Дунав мост " при опит да бъдат изнесени от страната, тъй като граничарите ги помислили за медицински.

Във вторник вечерта за инспекция била спряна кола, карана от 42-годишен румънец. Тогава служителите на реда разкрили в транспортното средство 34 кашона, в които имало 20 000 защитни маски за еднократна приложимост. Конфискували ги поради решението на Министерския съвет, с което се не разрешава износа на медицински маски.

За акцията описа и вътрешният министър Младен Маринов: " Знаете, че износът е неразрешен със заповед. Продължаваме да работим. В такива времена някои гледат да оказват помощ, други гледат да изкарат пари ".

Добави, че процедурата е всички такива движимости, които са предмет на контрабанда, да се изземват и одържавяват. " Ако могат да се употребяват и да бъдат в помощ, ще стане, само че въпреки всичко не би трябвало да рискуваме здравето на хората. Това не е скъп метал или пари, а защитни средства, които би трябвало да се сертифицирани и да са годни за приложимост ", сподели той.

Малко по-късно от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Русе оповестиха, че маските са противопрахови, а не медицински и няма по какъв начин да бъдат употребени за предотвратяване от вируси. Това се схванало, откакто в сряда митничарите поискали чиновник на здравната ревизия да направи оглед на защитните средства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР