20 000 души са под карантина. Това стана ясно от

...
20 000 души са под карантина. Това стана ясно от
Коментари Харесай

МВР очаква ръст на престъпленията с отпадането на извънредното положение

20 000 души са под карантина. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов в отрасловата парламентарна комисия.

Сега акцент в работата на министерството е да следи за спазването на противоепидемичните ограничения като носенето на маски, където това е наложително. Впечатлението на министъра е, че хората все по-малко носят маски. Нашата цел в никакъв случай не е била да постановяваме санкции, посочи той. Засега хората под карантина остават приоритет за Министерство на вътрешните работи. Ведомството не следи хората, не прослушва диалози и известия, а единствено наблюдава местонахождението на мобилното устройство на поставените под карантина посредством мобилните оператори.

След съвещанието министър Маринов уточни, че опасността от вируса не е отминала. Министерство на вътрешните работи болничното заведение може да поема инфектирани чиновниците с COVID-19. 50 000 чиновници са структурата на силовото министерство. Те са гръбнакът на националната сигурност, посочи вътрешният министър и акцентира, че точно по тази причина би трябвало да има подготвеност при потребност те да бъдат лекувани. 49 са чиновниците на Министерство на вътрешните работи, инфектирани с COVID-19. 31 или 32-ма са излекувани, а останалите са на домашно лекуване. Няма чиновници на Министерство на вътрешните работи, които да са в тежко положение. Последният случай на инфектиран чиновник на Министерство на вътрешните работи е на пожарникар от Разлог.

Главният сектерар на Министерство на вътрешните работи на собствен ред разяснява, че от 1 до 30 април се следи понижение на всички типове закононарушения у нас. Министерство на вътрешните работи следи огромния брой завърнали се българи от чужбина, стана ясно от думите на Ивайло Иванов. Усложнената епидемиологична конюнктура е лимитирала дейностите на престъпния контингент, а самите КПП-та, които бяха построени на входовете и изходите от градовете, са лимитирали и придвижването на нарушителите. Сега Министерство на вътрешните работи чака растеж на закононарушенията. Ще създадем всичко допустимо да ограничим това, отсече основният секретар. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР