2-годишно мече е слязло до туристически комплекс в Сопот. Животното

...
2-годишно мече е слязло до туристически комплекс в Сопот. Животното
Коментари Харесай

Мечка поплува в басейн в Сопот, няма да я отстрелват

2-годишно мече е слязло до туристически комплекс в Сопот. Животното е било снимано от охранителните камери на лифта да се разхожда и да плува в басейна, който към този момент е затворен за гости. На фрагментите се вижда още, по какъв начин мечето е било изкушено от витрините със сладолед и се пробва да си открадне от лакомствата.
Клипчето бе оповестено във Facebook на страницата на Лифт Сопот със следния текст: " Новина! Новина! Вижте кой ни е на посетители и не е схванал, че басейнът на Lift Sopot е затворил за сезона. Кой плува на драго сърце без билет ".

Във връзка с изявления в медии и осведомителни уеб сайтове, в които се показват опасения за възможен отстрел на мечката, посетила обекти в гр. Сопот, община Сопот, област Пловдив, увериха, че въпросът с отстрела на цитираната в изявленията мечка изрично не е поставян и обсъждан.

Сигнал за случая е подаден в Държавно горско стопанство – Карлово от притежателите на хотела, където е видяна мечката. ДГС – Карлово, взаимно с Регионална дирекция по горите – Пловдив по най-бързия метод са подхванали ограничения.

Назначена е междуведомствена комисия, която ще заседава на 4 ноември и ще излезе с решение за прогонване или хващане и пренасяне на мечката в горска територия, отдалечена от обитаемо място.

Според законовите условия за реда и изискванията за издаване на разрешителни за изключенията от възбраните, въведени със закона за биологичното многообразие, издаване на позволение за отстрел на проблематична мечка става единствено в случаите в полза на здравето на хората и за предотвратяване от съществено увреждане на селскостопански култури, добитък и други.

В случая нито една от тези хипотези не е налична, заради което няма учредения за иницииране на предложение или издаване на позволение за отстрел на животното.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР