2 години и половина затвор за мъж, отровил бебешка храна

...
2 години и половина затвор за мъж, отровил бебешка храна
Коментари Харесай

2,5 г. затвор за мъжа, отровил бебешки пюрета в Германия

2 години и половина затвор за мъж, отровил бебешка храна в Германия. 54-годишният беше наказан за опит за ликвидиране и изнудване.

Той призна, че е поставил отровата в бурканчета с бебешко пюре в няколко супермаркета.

След това изискал 12 милиона евро от веригите, с цел да каже кои тъкмо артикули са рискови. Мъжът се оправда с психическо разстройство, само че психиатрите отхвърлиха изказванията му.

Той беше задържав в края на септември, след което се разбра, че дни по-рано е изпратил заплашително писмо до веригите Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Müller, Edeka, Norma и Rewe. В него пишело, че е поставил отрова в бебешката храна, предлагана в съответен магазин във Фридрихсхафен. В профилирана акция полицията иззе всички бурканчета. В в 5 от тях фактически беше открита отрова , която може да повреди съществено детското здраве.

Изнудвачът работил по прецизен проект - отровните храни влезнали в магазините в събота, само че към момента били по складовете и нито един клиент не бил закупил токсичен артикул.

Тогава полицията популяризира видеозапис на неидентифицирания мъж, който поставя бурканчета в магазина във Фридрихсхафен и помоли жителите за подпомагане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР