2 години и 4 месеца “лишаване от свобода при първоначален

...
2 години и 4 месеца “лишаване от свобода при първоначален
Коментари Харесай

Осъдиха мним полицай, обирал старци

2 години и 4 месеца “лишаване от независимост " при първичен непоколебим режим получи лъжец, представял се за служител на реда, с цел да обира възрастни хора. 

41-годишният мъж с адрес в Каварна развил „ полицейската си активност “ на територията на Шумен в дните от 1 до 4 юни. На разнообразни адреси в града посещавал жилища на най-вече възрастни хора и се представял за полицейски чиновник.

Обяснявал, че ревизира дали парите им са прибрани на уместно място като концепцията му била да ги отбрани от възможни похищения от крадци. По време на „ превантивната си активност “ мъжът успявал да разбере къде хората държат спестяванията си. 

Използвал разнообразни трикове да отклони вниманието им, с цел да отнеме парите. По тази скица са осъществени обири от шест фамилии в града. Образувани са 4 досъдебни производства и за заведени 2 преписки по заявителски материали. Работата на криминалистите по определяне на причинителя била усложнена от обстоятелството, че описанието което давали за „ служителя на реда “ било в необятен диапазон - от костюмиран млад мъж до мъж с папки до мъж на междинна възраст,облечен в спортни облекла. Всички го описвали като отзивчив. Давал тип на угрижен за възрастните хора. 

Така на 3 юни съумял да измами стара двойка и да измъкне от тях 450 лева След това обаче бил заловен.-->

Преди да стартира кариерата му на „ служител на реда “ се е представял като обществен служащ. Осъждан е. Изтърпял е дейно наказване „ отнемане от независимост “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР