2,2 млрд. лв. е предложената цена за изтребителите F-16. Това

...
2,2 млрд. лв. е предложената цена за изтребителите F-16. Това
Коментари Харесай

2,2 млрд. лева е офертата на САЩ за изтребителите F-16

2,2 милиарда лева е препоръчаната цена за изтребителите F-16. Това стана ясно от изявление на премиера Бойко Борисов пред публицисти в Брюксел.
 Американското посолство: Офертата за F-16 към този момент е в МО  Пределната цена за изтребителите F-16 скочи двойно - до 2,925 милиарда лв.
Борисов разгласи поисканата от Съединени американски щати сума, до момента в който изброяваше огромните разходи, които предстоят в областта на защитата - за военни кораби, изтребители, бронирани машини.

Предложението за цена от страна на Съединени американски щати беше предадено в Министерството на защитата в понеделник, само че тогава не беше оповестена точната сума. 

В началото на юни Конгресът на Съединените щати утвърди финансовата рамка за придобиване на изтребителите от България, като вместо избраните от българския парламент 1,5 милиарда лв. в новата рамка беше записана сумата от $1,673 милиарда (2,925 милиарда лева), което вкара в пояснителен режим американското посолство и концерна Локхийд Мартин. Те увериха, че посочената цена не е крайната, а единствено се слага горна граница, с цел да може в случай че се разшири програмата отвън в началото оповестеното, да не се постановат промени в известието до Конгреса.

Военният министър Красимир Каракачанов предвижда за таван на сделката 1 - 1,1 милиарда долара
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР