1961 ученици завършват 7. клас през тази учебна година. Те

...
1961 ученици завършват 7. клас през тази учебна година. Те
Коментари Харесай

1961 седмокласници се борят за 81 паралелки



1961 възпитаници приключват 7. клас през тази образователна година. Те са със 101 повече спрямо мината.

За тях учебните заведения са декларирали банкет в 33 профилирани и 48 професионални паралелки, заяви по време на представянето на план-приема за образователната 2019-2020 началникът на РУО Хасково Христина Боева. Той бе одобрен на съвещание на Комисията по претовареност към Областния съвет за развиване района.

За съпоставяне през предходната година учебните заведения в Хасковска област са декларирали 85 паралелки, а действително осъществените са 70. В община Димитровград 7. клас приключват 387 деца, за техния банкет в 8. клас междинните учебни заведения за декларирали 14 паралелки, 5 са професионални, а 9 са профилирани. В Ивайловград учениците са 47 и те ще имат опция да учат в една филантропична и една професионална паралелка с предстоящ дефицит на пазара на труда „ Автотранспортна техника “. В община Любимец учeниците, които ще аплайват са 87. За тях са оповестени 2 паралелки. В Маджарово 7 клас ще завършат 7 деца, там е разгласен банкет за Монтьор на транспортна техника. В Минерални бани децата са 45, предложенията към тях са за реализатор на термални процедури в балнеологични центрове и Хотелиер.

В община Свиленград е разгласен банкет от три паралелки в гимназията по сеслко стопанство “Христо Ботев “ и три в СУ “Д-р П.Берон “. За тези класове ще се кандидатират 193 деца. В Симеоновград учениците са 89. За тях е разгласен банкет за 2 паралелки. В Стамболово, завършващите са 45, а предлагането е за специалост Производство на кулинарни произведения и питиета. В община Тополовград 62 седмокласници, които ще избират сред Обществени науки, Машинен оператор и Монтьор на транспортна техника. В Харманли 7. клас се чака да завършат 213 деца. За тях има оповестени три професионални паралелки и три профилирани.

В Хасково завършващите седмокласници са 786, с 38 повече от предходната година. За тях езиковата гимназия “Проф.д-р Ас.Златаров “ предлага 7 паралелки, а природо- математическата “Акад.Б. Петканчин “- 5. В гимназията по автотранспорт “Н.Й.Вапцаров “ – 4, финансовата “Ат. Буров “ -6, по туризма “Ал.Паскалев “-5, строителната “Цар Иван Асен II “- 5 и гимназията по лека индустрия “Р. Княгиня “-3. В механото “Стойчо и Кица Марчеви “ има 5, в приблизително учебно заведение “В.Левски “ и “Св.П. Хилендарски “ по една паралелка.

План-приемът за 2019/2020 образователна година следва да бъде одобрен от МОН.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР