190 дни след началото на пълномащабната непредизвикана война на Русия

...
190 дни след началото на пълномащабната непредизвикана война на Русия
Коментари Харесай

Рискът от болести и епидемии в Украйна нараства

190 дни след началото на пълномащабната непредизвикана война на Русия против Украйна близо 17,7 милиона души са наранени от спора, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa), базирайки се на представителя на УНИЦЕФ Андреа Якомини.

Около 6,6 милиона души са вътрешно разселени, множеството от тях са дами и деца, които към момента са изправени пред опасности от употреба, принуждение и делене със своите близки. Въпреки че повече от 5,5 милиона вътрешно разселени хора са се завърнали вкъщи и общият брой на хората, прокудени от войната, последователно е намалял от май насам, уязвимостта измежду фамилиите към момента остава висока, защото 46% са фамилии с деца от 5 до 17 години.

Войната не демонстрира признаци на намаляване, а боевете са съсредоточени в източна и южна Украйна. Проблемите с сигурността са огромни към Запорожката атомна електроцентрала, до момента в който в регионите на изток и юг рискът от епидемии и заболявания се усилва заради неналичието на питейна вода, както и дефицита на водоснабдителни и канализационни системи. „ Ние вършим всичко допустимо, с цел да отговорим на всички потребности “, сподели представителят на УНИЦЕФ в Италия.

„ Конфликтът продължава и суровата украинска зима бързо наближава. За уязвимите деца и техните фамилии, поради сериозната вътрешна икономическа обстановка, ние приготвяме общ проект за подкрепяне, който може да отговори на потребностите на цялото население, изключително на най-уязвимите и тези, които живеят в обстановки на тежка беднотия “, сподели Якомини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР