19 станаха заразените с COVID-19 в дома за възрастни хора

...
19 станаха заразените с COVID-19 в дома за възрастни хора
Коментари Харесай

Заразени са 19 души от дома в Русе

19 станаха инфектираните с COVID-19 в дома за възрастни хора " Възраждане " в Русе, където преди два дни бе оповестено огнище. Един от тях – мъж на 80-годишна възраст, е интубиран, оповестиха от Областния действен щаб за битка с ковид. Всички инфектирани жители, които са на възраст от 70 година до 90 година, са приети в болница. От личния състав единствено водачът е в болница, а здравната сестра и санитарките са на домашно лекуване.

От общия брой на инфектираните 15 са домуващи, а четири души са от личния състав – водач, здравна сестра и две санитарки. Вероятно броят на инфектираните в дома ще продължава да пораства. Все още не са изследвани всички жители, които са общо 215. От понеделник ще стартира поетапното им тестване и тогава ще стане ясно какъв е размерът на огнището.

Към околните на домуващите бе насочен апел краткотрайно да им обезпечат домакински престой след изработен тест и негативен резултат. Така ще има опция да се обособи карантинен бранш на цялостен етаж. Някои от роднините към този момент са декларирали, че желаят да вземат околните си.

Общо 15 са откритите нови случаи на болестта в Русенска област за последното денонощие – най-вече от началото на пандемията. Сред тях е 10-годишно дете от село Красен. Общият брой на диагностицираните с ковид в региона доближи 138 души, от които дейни са 88.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР