19 руски заместник-министри и редица правителствени представители, сред които и

...
19 руски заместник-министри и редица правителствени представители, сред които и
Коментари Харесай

19 руски зам.-министри санкционирани заради войната

19 съветски заместник-министри и редица държавни представители, измежду които и началници на федерални организации, попаднаха под ударите на поради експанзията против Украйна.

Пакетът бе утвърден през вчерашния ден от страните членки (Съвета) на Европейски Съюз. Това стана във връзка първата годишнина от нахлуването.

В санкционния лист са добавени общо 87 физически и 34 юридически лица.

Сред тях са нови членове на Съвета на Федерацията – горната камара на Народното събрание, в това число представителя на нелегално анексираната така наречен Луганска национална република (ЛНР), и Дария Лантратова – зам.-секретар на Генералния съвет на ръководещата партия „ Единна Русия “. Наказани са и четирима депутати от Думата.

В листата попадат Общоруският национален фронт (ОНФ) и 5 свързани с него лица. Тази организация стои отпред на акцията „ Всичко за успеха “, посредством която събира дарения в поддръжка на военните подразделения на ЛНР и Донецката национална република (ДНР).

11 лица и 7 формирания, на които са наложени наказания, са свързани с Частната военна компания (ЧВК) „ Вагнер). Сред тях са двама командири на групировката, взели участие в завладяването на украинския град Соледар през януари, командващият „ Вагнер “ в Мали, където има данни за доста случаи на принуждение и нарушение на човешките права и разстрели без съд и присъда, както и високопоставени членове на ЧВК в Централноафриканската република (ЦАР), в това число президентски консултант. Част от тези хора са към този момент по д ударите на Глобалния режим на наказания на Европейски Съюз за нарушаване на правата на индивида. Една от включените в листата компании работи в Судан. Други две  са забъркани в търговия всъс злато и диаманти в ЦАР, отнети принудително от локални търговци.

Наложени са наказания и против лица, участващи в депортиране и принудително осиновяване от съветски фамилии на украински деца от окупираните територии. 

На ограничаващи ограничения подлежат така наречен прокурори в нелегално анексираните Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка области, както и така наречен Министерство на изключителните обстановки на ДНР.

Съветът наложи наказания на проправителствената медийна организация „ Россия сегодня “ („ Русия през днешния ден “!, на която е подчинена медията „ Спутник “. Наложени са ограничаващи ограничения на писатели, водещи и високопоставени ръководители на огромни телевизионни канали и медийни групи, пропагандисти и други. Те замърсяват общественото пространство с дезинформация, като водят осведомителна война, акцентират от Съвета.

Европейски Съюз глоби и четирима ирански представители, свързани с производството и доставката на дронове, които съветската войска употребява за офанзиви в Украйна.

Санкционирани са и три съветски банки – Алфа-Банк, Росбанк и Тинков Банк. В тях постъпват пари от икономическите браншове, носещи съществени облаги на държавното управление в Москва. Същите ограничения са приложени и против Националния капиталов фонд на Руската федерация и Руската национална презастрахователна компания (РНПК).

Така до този миг поради съветската експанзия в Украйна са глобени към този момент 1473 лица и 205 формирания. Сметките им в Европейски Съюз са замразени, а жителите на Съюза нямат право да им дават финансови помощи. Отделно физическите лица нямат право да влизат на територията на Европейски Съюз.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР