19 хиляди човека по трибуните на Стейпълс Център отдадоха почит

...
19 хиляди човека по трибуните на Стейпълс Център отдадоха почит
Коментари Харесай

19 хиляди в залата и всеки от тях плака за Коби

19 хиляди индивида по трибуните на " Стейпълс Център " отдадоха респект и се сбогуваха прочувствено със своя любим - легендата на НБА Коби Брайънт. Баскетболистът почина трагично в неделя (26 януари) дружно с щерка си Джиана-Мария и още 7 души, откакто хеликоптерът им се разруши наоколо до градчето Калабаса в Калифорния.

Брайънт завоюва 5 шампионски пръстена с " Лейкърс ": 2000, 2001, 2002, 2009, 2010. Два пъти беше определен за Най-добър състезател на финалите в НБА: 2009, 2010. Веднъж беше Най-полезен състезател на целия сезон: 2008. През цялата си популярна кариера той не игра за различен тим и бързо и трайно се трансформира в една от емблемите на " езерняците " и любим на почитателите.

Снимка: Reuters

За това не е изненада, че последователите и играчите на " Лейкърс " уважиха заслугите му извънредно прочувствено по време на първия мач след гибелта му - против " Портланд Трейл Блейзърс ". Почти всички присъстващи в залата бяха с екип на Брайънт, а преди мача към " Стейпълс Център " бяха сложени специфични табла, на които всички искащи можеха да напишат своето обръщение към любимеца си.

Две от местата в залата бяха празни - оставени за Коби и Джиджи и облечени с техните екипи. На тях бяха сложени рози.

#GirlDad pic.twitter.com/vAdwfoKcJh
— Los Angeles Lakers (@Lakers) February 1, 2020

През целия мач последователите скандираха името на своя любим. Независимо, че в последна сметка " Лейкърс " изгубиха със 119:127.

Преди началото на срещата играчите участваха в къса гала. Зрителите видяха клип с най-важните моменти от кариерата и живота на Кобе, до момента в който локалната филхармония свиреше. Беше изпълнен и химнът на Съединени американски щати.

pic.twitter.com/F2Ahu0wHry
— Los Angeles Lakers (@Lakers) February 1, 2020

Един от най-емоционалните на игрището беше положителният другар на Брайтън - Леброн Джеймс. Той не скри сълзите си, до момента в който изричаше имената на всички жертви на злополуката, а по-късно показа и късото си обръщение към Коби.

" Tonight we celebrate the kid that came here at 18, retired at 38 and became probably the best dad we've seen over the last three years.” pic.twitter.com/0sS7e91cuz
— Los Angeles Lakers (@Lakers) February 1, 2020

" Ще приказвам от сърце. Знаех, че все в миналото ще би трябвало да отбележим тази покруса. Но аз одобрявам днешния ден като празник. Празник на тези 20 години, изпълнени с кръв, пот, сълзи, болежка и ново изправяне на крайници... Днес честваме поради това хлапе, което пристигна тук на 18 години, пенсионира се на 38 и се трансформира в може би най-хубавия татко на света в последните 3 години. Коби ми беше като брат... През цялото време с него споделяхме идентична пристрастеност към успеха и предпочитание да бъдем измежду най-хубавите. Заедно със съотборниците си желая да продължим неговия завет освен през тази година, а до момента в който можем да играем баскетбол. Това би желал Коби Брайънт. Както би споделил той: " Мамбата си отпътува! " (бел.а. - думи на Брайънт след последния му мач в НБА през април 2016 г.). Както бихме добавили ние: " Няма да бъдеш пропуснат! ". Ще продължиш да живееш в спомените ни, братко "

Емоционалните фрази просълзиха огромна част от съотборниците на Леброн и от почитателите в залата.

Together. pic.twitter.com/N5JjsOHf0v
— Los Angeles Lakers (@Lakers) February 1, 2020

" Лейкърс " получиха опция първи да играят с топката, само че оставиха 24-те секунди да отминат в цялостно безмълвие. След това сътрудниците им от " Портланд " върнаха жеста.

24. 8.
Thank you, @trailblazers. pic.twitter.com/MrO6IQ0gt4
— Los Angeles Lakers (@Lakers) February 1, 2020

По време на спиранията и на полувремето на екраните в залата бяха показвани фрагменти от емблематични моменти от кариерата на Коби, а почитателите не стопираха да скандират името му до края.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР