19-годишният Хуан Сото удари хоумрън още във второто си заставане

...
19-годишният Хуан Сото удари хоумрън още във второто си заставане
Коментари Харесай

Тийнейджър даде тон на Вашингтон с паметен хоумрън

19-годишният Хуан Сото удари хоумрън още във второто си заставане на бат в МЛБ. Тийнейджърът от Доминиканската република, който направи своя дебют за Вашингтон Нешънълс като запаса в неделя против Лос Анджелис Доджърс (2:7), тази нощ зададе звук на столичани с троен изстрел и поведе отбора към домашен триумф с 10:2 против Сан Диего Падрес.

В първия си мач като титуляр Сото игра в левия аутфилд и батира под №6. Първото му излизане бе във 2-рия ининг с рънери на втора и трета база и без навън против стартера на " отчетата " Роби Ерлин (L 1-3). Новобранецът не загуби нито момент и изпрати още първата топка, която видя, високо над оградата вляво, предизвиквайки екстаз у 27 890 фенове по трибуните на ст. " Нешънълс Парк ".



" Не мислех, че ще трансферира игрището. Просто тичах доста бързо, както върша и в Младежката лига. После чух шума от публиката и разбрах, че е излязла ", показа роденият на 25 октомври 1998 година Хуан. Той бе свикан през уикенда от филиала в дивизия АА Харисбърг Сенатърс и се трансформира в най-младия състезател във Висшата лига сега.

На 19 година и 208 дни Сото стана и най-младият бейзболист с хоумрън в МЛБ след Юриксон Профар, изкарал топката на 19 година и 195 дни в дебюта си за Тексас Рейнджърс на 2 септември 2012 година против Кливланд Индиънс. Последният тийнедйжър с хоумрън в Мейджър лийг пък бе звездният съотборник на Сото във Вашингтон Брайс Харпър – на 30 септември 2012 година против Сейнт Луис Кардиналс.



" Той е специфичен състезател. Видяхме това в Майнър лийг, видяхме и го и по време на пролетните тренировки. Всички сме доста щастливи, че е тук, радваме се и сме супер горди с него ", разяснява Харпър, който снощи удари 14-ия си хоумрън от началото на сезона и 163-ти в кариерата.

Сото приключи мача с 2 от 4, 3 RBI и 2 маркирани точки, откакто добави индивидуален шлагер в 6-ия ининг и довърши обиколката си при троен шлагер на Майкъл Тейлър. С по 2 RBI за безапелационната победа способстваха Харпър, Трей Търнър и Марк Рейнолдс.
На възвишението за Нешънълс стартира Джио Гонсалес (W 5-2) и за 7 ининга разреши единствено 2 шлагера и 2 точки. Франмил Рейес наказа една от дребното му неточности с двоен хоумрън в 4-тия, който се оказа и единствената продуктивна офанзива на Сан Диего.

Вашингтон Нешънълс - Сан Диего Падрес 10:2
ст. " Нешънълс Парк "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
САН ДИЕГО
0
0
0
2
0
0
0
0
0
2
4
1
ВАШИНГТОН
0
5
1
0
1
2
1
0
Х
10
15
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 21 МАЙ:

Американска лига

Тексас Рейнджърс - Ню Йорк Янкис 5:10
Чикаго Уайт Сокс - Балтимор Ориолс 2:3
Минесота Туинс - Детройт Тайгърс 4:2

Национална лига

Филаделфия Филис - Атланта Брейвс 3:0
Ню Йорк Метс - Маями Марлинс 2:0
Милуоки Бруърс - Аризона Дайъмъндбекс 4:2
Лос Анджелис Доджърс - Колорадо Рокис 1:2

Интерлига

Сейнт Луис Кардиналс - Канзас Сити Роялс 6:0

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР