19 деца с увреждания са починали в социални домове само

...
19 деца с увреждания са починали в социални домове само
Коментари Харесай

19 деца починали за година в домове за сираци

19 деца с увреждания са умряли в обществени домове единствено за година. Това демонстрират данни на Агенцията за обществено подкрепяне за 2017 година, написа в. "Телеграф ".

В нито един от тези случаи не става дума за упражнявано принуждение над децата и младежите, настояват от ведомството. В същото време инспектори признават, че съответни данни и доказателства за осъществено принуждение са мъчно откриваеми с оглед спецификата на болесттите на децата, техния боязън и неналичието на точна и достоверна информация.

Причините за смъртните случай са свързани със здравословното положение на малчуганите, обясниха още от Агенцията за обществено подкрепяне.

Децата, настанени в профилираните центрове от фамилен вид, са с тежки множествени увреждания и част от тях имат нужда от непрекъснати медицински грижи. В доста от тези институции обаче има дефицит на дипломиран и подготвен личен състав, признаха от общественото министерство. Затова се приготвят образования на 6000 чиновници, работещи в домовете.

По мотив случаите на експанзия от АСП дадоха отговор, че за цялата предходна година са постъпили два сигнала за упражнено принуждение над хлапета в институции. Извършени са инспекции, като и в двата случая данните за принуждение над деца не са се удостоверили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР