19-годишният Денис Вълчев е математик и студент в СУ „Св.

...
19-годишният Денис Вълчев е математик и студент в СУ „Св.
Коментари Харесай

Двама студенти-математици се борят с рака и се нуждаят спешно от помощ!

19-годишният Денис Вълчев е математик и студент в СУ „ Св. Климент Охридски “. Младият ямболия е с диагноза тумор на костите, която му е поставена през лятото на т.г. В момента Денис, заедно със семейството му, е на лечение в Париж. A през това време приятелите му търсят начин да му помогнат, като организират дарителски кампании. Семейството на студента-математик няма средства за лечение и за издръжка във френска клиника.

Операцията ще се извърши в Париж. Сумата за химиотерапия е 280 000 евро и се заплаща от Здравната каса и от клиниката.

Момчето и родителите му ще останат в Париж почти година.

Буквално преди дни 20-годишният Тони Тончев Костов, студент в СУ „ Св. Климент Охридски “, специалност компютърни науки, разбира, че има остра лимфобластна левкемия. В момента се лекува в хематологията на Александровска болница. Семейството на момчето търси възможности за лечение в клиники в Европа.

След края на първия курс химиотерапия, който е в продължение на месец, ще стане ясно дали болестта се повлиява, или се налага трансплантация на костен мозък. Събират се средства, тъй като лечението в чужда клиника би струвало около 150 000 евро.

Тони е втори курс студент, прилежен и отговорен в следването. Обича музиката, от малък свири на пиано, харесва му да снима и да режисира, да тича, да гледа филми.

Дарителска сметка:
IBAN BG25 SOMB 9130 1066 1562 01
BIC SOMBBGSF
Общинска банка
Титуляр Тони Тончев Костов

Нека помогнем на тези две български млади момчета да живеят!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР