182 души са пострадали при насилието по време на протестите

...
182 души са пострадали при насилието по време на протестите
Коментари Харесай

182-ма ранени и 83 ареста в Каталуния

182 души са потърпевши при насилието по време на митингите в Барселона и други градове на Каталуния, осведоми Агенция Франс Прес, базирайки се на управляващите.

Само в Барселона потърпевшите са 152 души.

Общо 83 души са задържани в района след конфликтите, оповестиха от Министерството на вътрешните работи пред информационната организация.

Журналист на Агенция Франс Прес оповестява, че тази заран към момента мирише на изгоряло в центъра на Барселона, където служащи почистват боклуците след конфликтите, в това число камъни, счупени стъкла, пълнители за гумени патрони и други.

Преди да стартират конфликтите в петък повече от 500 000 души излязоха да стачкуват в Барселона. В Каталуния беше оповестена обща стачка.

Митингите започнаха, откакто Върховният съд на Испания осъди каталунски политици, взели участие в организирането на референдума за самостоятелност, на отнемане от независимост до 13 години.

Бившият каталунски водач Карлес Пучдемон отхвърли да бъде предаден на Испания, само че се яви пред белгийския съд съвсем две години, откакто потърси леговище в страната, с цел да получи европейска заповед за арест, издадена по отношение на него от Испанския висш съд.

Лидерът на Каталуния Ким Тора съобщи от своя страна след решението на съда, че ще би трябвало да се организира нов референдум за самоопределението на испанската област. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР