1800 души са потърсили помощ в Спешното отделение на Пирогов

...
1800 души са потърсили помощ в Спешното отделение на Пирогов
Коментари Харесай

1800 души в Пирогов по Великден, няма пияни деца

1800 души са потърсили помощ в Спешното поделение на " Пирогов " през почивните дни, 260 от тях са останали за лекуване в клиниката. 

Двама мъже на 45 и 71 години са приети в болница след несъразмерна приложимост на алкохол. Няма деца и младежи, които да са посрещнали Великден в „ Пирогов ", затова, оповестиха от болничното заведение. Пациентите без здравни осигуровки, настанени за лекуване в „ Пирогов " са 15.

Екипите са хоспитализирали и едни от най-сложните случаи от цяла България. Близо 80 индивида от разнообразни елементи на страната получават високоспециализирана здравна помощ през тези дни.

Доста натоварено е било и дежурството в неповторимото за България детско незабавно поделение. През него са минали над 520 деца, на 50 от тях се е наложило да останат за лекуване в „ Пирогов ".

В реанимационните структури се борят за живота на 60 пациенти.

Натоварени са били хирургичните, травматологичните, неврохирургичните незабавни кабинети и клиники. В тях са постъпили комплицирани медицински случаи от София и страната.

През незабавния неврологичен кабиент са минали 75, от които са оставени 11 пациенти с инсулт. През кабинета по кардиология и вътрешни заболявания са минали 233, а са оставени за лекуване 52 пациенти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР