180 ученици от град Варна взеха участие в спортен празник

...
180 ученици от град Варна взеха участие в спортен празник
Коментари Харесай

180 деца взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни“ за 4-ти клас

180 възпитаници от град Варна взеха присъединяване в състезателен празник „ Бързи и сръчни ”, който беше предопределен за възпитаници от ІV клас. Състезанието се организира на 7 март /четвъртък/ от 15.00 до 17.00 ч. в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да разпространява дейния и здравословен метод на живот измежду дребните учениците.

Отборите на учебните заведения се състояха от 5 момчета и 5 девойки от ІV клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово тичане, слалом сред конуси, провиране, прескок и шут с крайник на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-хубави времена и финалисти се оказаха СУ „ Найден Геров “, ОУ „ Васил Априлов “, ОУ „ Захари Стоянов “ и СУЕО „ А. С. Пушкин “.

След полуфиналните бягания за финала се класираха СУ „ Найден Геров “ и ОУ „ Васил Априлов “ и с доста дребна разлика в резултатите спечелили и първенци спортния празник „ Бързи и сръчни “ ПРОЛЕТ 2019 за 4-ти клас се оказаха децата на СУ „ Найден Геров “ с време 2,04,60 мин.

На второ място и сребърните медали останаха за ОУ „ Васил Априлов “ с 2,10,80 мин. На почетното трето място се класираха учениците на ОУ „ Захари Стоянов “.

Всички деца получиха от Данчо Илиев- специалист в дирекция „ Спорт “ специфичен орден за присъединяване с логото на Варна – Европейски град на спорта 2019 година

Голямата награди от томболата, колела завоюва ученичка на ОУ „ К. Арабаджиев “. Чрез томболата бяха извоювани и доста други предметни награди, като ролери, скейтборд, тротинетка, топки и други.

Инициативата на Дирекция „ Спорт “ е дълготрайна и ориентирана към развиване на двигателните и обществените умения на учениците посредством спортни интензивности, поднесени по занимателен за тях метод.

Следващите надпревари са планувани за:

- 21 март 2019 г./четвъртък/ от 15.00 часа II клас „ Бързи и сръчни “

- 26 март 2019 г./вторник/ от 15.00 часа III клас „ Бързи и сръчни “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР