180-годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски ще

...
180-годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски ще
Коментари Харесай

Отбелязваме 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата

180-годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски ще бъде маркирана в цялата страна с поредност от прояви с присъединяване на представителни военни подразделения на Българската войска. Център на тържествата е родният град на Апостола - Карлово, заяви пресцентърът на Министерството на защитата.

От 21.00 ч., на площада "Васил Левски " ще се състои церемониален протест /заря/ с присъединяване на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада. На него ще участва заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Пламен Атанасов.

Националният боен университет, който носи името на Васил Левски, е съорганизатор дружно с община Велико Търново, на поредност прояви. От 21.00 ч. пред Музикално-драматичния спектакъл "Константин Кисимов " на тържествената инспекция /заря/ слово ще произнесе заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов.

Националният военноисторически музей /НВИМ/ ще разгласява за първи път на формалната си страница в интернет архива за търсене на гроба на Апостола на свободата. В него са събрани мемоари и сведения за евентуалното място на гроба на Левски, изследвания на другите хипотези за мястото на обесването и за гроба му, както и разбор на достоверността на данните. В деня на рождението на Апостола - 18 юли, входът за непрекъснатата хронологична и външна експозиция на НВИМ ще е на половин цена, а гостите на музея ще могат да видят персонални движимости на Апостола.

Почетни караули от Военноморските сили, 68-ма бригада "Специални сили " и Сухопътните войски ще вземат участие през днешния ден във военни ритуали по поднасяне на венци и цветя във Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Шумен, Плевен, Асеновград, Ловеч, Казанлък и в други обитаеми места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР