18 младежи – 11 момичета и 7 момчета, са приети

...
18 младежи – 11 момичета и 7 момчета, са приети
Коментари Харесай

18 младежи ще учат безплатно за военни лекари

18 младежи – 11 девойки и 7 момчета, са признати да се образоват по специалността „ Военен доктор “. Това е шестият випуск, образуван вследствие на тристранното съдействие сред Военномедицинска академия (ВМА), Висше военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ и Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “- Варна, осведомят от ВМА.

Обявена е и спомагателна опция за кандидатстване за запаси (мъже и жени) за специалността. Крайният период за подаване на документи е 1 август 2022 година (до 16.00 ч.), като кандидат-студентите би трябвало да го създадат на e-mail: [email protected]. Информация можете да получите и на тел. 052/677 060 или 052/677059.

Шестгодишното образование за курсантите и в двата университета е гратис, а след довеждане докрай получават две дипломи: магистър по „ Медицина” и бакалавър по компетентност „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо ниво”, както и обезпечена реализация с 10-годишен контракт за работа като боен доктор.

По време на следването им е обезпечено настаняване, хранене, военно и здравно облекло, учебници и образователни принадлежности, стипендии, участия в научни конгреси – таксите, за които се поемат напълно от ВМА. А след края на образованието – опция за специализация във ВМА и повишение на квалификацията освен в България, само че и във всички страни-членки на НАТО.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР