18 Март Във връзка с критите за ролята на Facebook

...
18 Март Във връзка с критите за ролята на Facebook
Коментари Харесай

Facebook въвежда корпоративна политика за правата на човека

18 Март
Във връзка с критите за ролята на Фейсбук в нарушаването на правата на индивида компанията вкарва нова корпоративна политика. Социалната мрежа ще опише своите полезности като събере на едно място " стандартите за правата на индивида, които ще се стреми да почита ". Също по този начин ще разгласява годишен отчет за своето въздействие в областта на правата на индивида и ще сътвори фонд за бранителите на правата на индивида, написа The Verge.

Компанията възнамерява да показва пред брода на шефовете " най-критичните въпроси в сферата, да вземем за пример като рисковете за свободата на изложение ". Фондът за бранителите ще бъде фокусиран върху офлайн поддръжката за деятели и публицисти. Директорът за правата на индивида в компанията Миранда Сисънс обаче означи, че средствата ще продължат да се употребяват за поддържане на цифровата сигурност, като прекъсване на неодобрения достъп до профилите на деятели.

Макар че политиката е нова, Фейсбук не внася никакви промени в своите сегашни стандарти или политики за цялост. " Корпоративната политика за правата на индивида " съставлява по-скоро рамка по какъв начин компанията възнамерява да се оправя с въпросите в бъдеще и евентуално различен метод да търси отговорност при положение на неуспех.

Много огромни мултинационални корпорации имат политики за правата на индивида (например Coca-Cola) нормално основани по отношение на управителните правила на Организация на обединените нации за бизнеса и правата на индивида. Фейсбук просто най-сетне ще събере своите разнообразни стандарти, политики и насоки на едно място, без на процедура да трансформира нищо.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР