18-годишният английски национал Джуд Белингам продължава да гради името си

...
18-годишният английски национал Джуд Белингам продължава да гради името си
Коментари Харесай

Матс Хумелс за английски национал: Той е най-зрелият 18-годишен играч, когото съм виждал

18-годишният британски национал Джуд Белингам продължава да гради името си в немския футбол с екипа на Борусия Дортмунд. Това дава мотив на някогашния немски национал Матс Хумелс да има отличен взор върху напредъка на централния полузащитник, че даже да изкаже големите си суперлативи по негов адрес.

„ Джуд е най-зрелият 18-годишен състезател, който съм виждал. Той към този момент е водач и е един от най-гласовитите хора в тима. Мисля, че най-малко 25 пъти съм му казвал какъв брой го одобрявам. Той е по пътя към самия връх без никакво подозрение “, сподели 33-годишният стожер в защитата на „ жълто-черните “ в формалната страница на Бундеслигата.

Белингам израства в академията на Бирмингам, само че през 2020 година Борусия заплаща за него удивителните €23 млн., когато е към момента едвам на 16 години. Скоро по-късно той записва формалния си дебют за британския народен тим, защото Гарет Саутгейт се тормози, че в Германия могат да го вербуват. От началото на този сезон хлапето е неизменим титуляр в схемата на Марко Розе, а той му се отблагодари за доверието с 4 гола и 10 асистенции още на полусезона.

Междувременно изданието FourFourTwo слага британския национал преди всичко измежду най-обещаващите млади гении в света, изпреварвайки Педри от Барселона и Харви Елиът от Ливърпул.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР