18-годишната Мартина Гарабедян от Английската гимназия в Пловдив спечели стипендията

...
18-годишната Мартина Гарабедян от Английската гимназия в Пловдив спечели стипендията
Коментари Харесай

18-годишно момиче от Пловдив спечели стипендия от половин милион лева за обучение

18-годишната Мартина Гарабедян от Английската гимназия в Пловдив завоюва стипендията на Фондация „ Кроношпан “ за образование в най-хубавия университет за бизнесмени – Бабсън Колидж в Бостън.

Българката преодоля конкуренцията на стотици свои връстници от Централна и Източна Европа, които си оспорваха правото да учат четири години за бакалавърска степен в влиятелното учебно заведение. Университетът оглавява над двайсет години класациите на просветителните центрове за подготовка на бизнесмени в Съединени американски щати и света.

Пълната стипендия покрива разноските за четирите години на образование – такси, настаняване, учебници, здравна застраховка и пътувания, на обща стойност към 500 000 лв..

“Много съм щастлива и нямам самообладание да стартира образованието си. То ще отвори големи благоприятни условия и хоризонти пред мен. Това е извънреден късмет, който човек получава един път в живота си и съм доста признателна за него. ”, споделя Мартина Гарабедян, която отпътува за Съединени американски щати през август.

За да заслужи стипендията, тя минава през серия от кръгове и изявленията. До финалното равнище доближават общо тринадесет кандидати - двама от Чехия, по един от Украйна, Сърбия и Хърватска и 7 от България.

Всеки от тях би трябвало да развие бизнес концепция и бизнес проект в екип с изцяло непознати сътрудници по време на уъркшоп „ Micro Lаb “, с цел да покаже пред управлението на университета по какъв начин може да взима сполучливи решения в комплицирани обстановки. Освен креативност Мартина демонстрира и извънредно високи резултати на TОЕFL и SAT изпитите. Решаващо се оказва и предстаянето й на финалното изявление с деканите на университета.

“Мисля, че ми помогнаха творчеството ми, както и разбирането, че фантазиите се сбъдват с труд. ”, изяснява Мартина.

Освен ангийски език, момичето владее немски. Занимава се интензивно с изобразяване от 10 години и е ангажирана в редица училищен организации у нас.

Надпреварата за стипендията на Фондация „ Кроношпан “ се организира към този момент шеста година и досега български възпитаници не успяваха да се оправят с конкуренцията.

„ Приемаме триумфа на Мартина като още едно доказателство за гения и знанията на българските деца. Това е самопризнание за нея, както и за нейните учители и родители. “, показа Николай Банков, Изпълнителен шеф на „ Кроношпан България “.

До броени дни започва и новият цикъл за кандидатстване за стипендията на „ Фондация Кроношан “. Участие могат да вземат всички български възпитаници, които приключват междинното си обучение през 2019 година. Условията ще бъдат оповестени на kronospanfoundation.org/kronospan-scholarship/.

“Съветът ми към всички е да вземат участие. Самият развой по кандидатстване е огромно премеждие, в което срещаш изключителни хора и учиш непрекъснато. ”, безапелационна е победителката Мартина. “А и се надявам следващата година отново да завоюва българин. Защо не? ”, добавя тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР