18-годишна австрийка даде родителите си на съд за това, че

...
18-годишна австрийка даде родителите си на съд за това, че
Коментари Харесай

Момиче съди родителите си за публикуване на негови детски снимки

18-годишна австрийка даде родителите си на съд за това, че са разгласили във фейсбук нейни детски фотографии без разрешението ѝ, написа thelocal.at.

По думите на младата жена от 2009 година насам те превръщат живота ѝ в призрачен сън и я карат да се усеща неловко и неудобно, защото са нейни интимни фотоси от детството. На някои от кадрите тя, още като напълно дребна, седи на гърне или се разхожда в пелени.

Адвокатът на момичето Майкъл Рами счита, че възможностите на клиентката му да завоюва в съда са много високи.

" Те не усещаха никаква виновност и не се лимитираха, беше им все едно дали на фотографията се вижда, че седнал съм на гърнето, или лежа гола на леглото. Всеки миг беше фотографиран и обнародван “ , споделя младата жена.

Родителите отказали да смъкват смущаващите снимки от мрежата и щерка им се обърнала към съда. Бащата счита, че защото е създател на фотографиите, има право да ги разгласява свободно.

Такова дело в Австрия се преглежда за първи път, показва изданието. То е планувано за ноември и може да стане казус и за други деца, чиито фотоси се разгласяват без тяхно разрешение в обществените мрежи.

Ако юристът на момичето успее да потвърди, че въпросните фотоси, оповестени във фейсбук, са нарушили нейното право на персонален живот, родителите може да загубят делото.

Във Франция към този момент предизвестяват родители за вредата от разпространяването на детски фотоси във фейсбук. Това се отнася на първо време за сигурността на деца, чиито фотоси могат да привлекат полови фанатици. За фотография, която би могла да провокира засегнатост у детето в бъдеще, санкцията може да е в размер на 45 000 евро или една година затвор.

Еми Спасова

От

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР