18 Април На скорошната годишна среща за анализаторите китайският доставчик

...
18 Април На скорошната годишна среща за анализаторите китайският доставчик
Коментари Харесай

Huawei разкри своя план за оцеляване в нестабилна глобална среда

18 Април
На скорошната годишна среща за анализаторите китайският снабдител на телекомуникационни решения Huawei разкри стратегическите промени, които вкарва, с цел да се оправи с многото нови провокации, пред които е изправен.

Срещата се организира единствено 2 седмици откакто Huawei разгласява своя годишен отчет за 2020 година, в който разкри, че се е справила сносно си с всичко, пред което Съединени американски щати я изправи, само че през тази година ще се оправи още по-добре. Това събитие очерта по какъв начин Huawei има намерение да направи тъкмо това, а ротационният ръководител Ерик Ху показа петте основни стратегически цели за тази година. Оптимизиране на портфолиото, с цел да направи бизнеса си по-устойчив. Huawei ще ускори софтуерните си благоприятни условия и ще влага повече в бизнеси, които разчитат по-малко на усъвършенствани техники на процеса, както и в съставни елементи за интелигентни транспортни средства; Увеличаване на добавената стойност на 5G и да дефинира 5.5G с индустриални сътрудници, с цел да подтиква развиването на мобилните комуникации; Осигуряване на безпроблемно, интелигентно и насочено към потребителя преживяване при всички потребителски сценарии; Разработка на нововъведения за понижаване на потреблението на сила за един нисковъглероден свят; Справяне с провокациите за непрекъснатост на доставките. " Възстановяването на доверието и обновяване на съдействието в световната верига за доставка на полупроводникови произведения е от решаващо значение за връщане на промишлеността към естествени в релси, сподели Ху. - Продължавайки напред, ние ще към момента ще работим в комплицирана и нестабилна световна среда. Възстановяването от COVID-19 и от геополитическата неустановеност ще основат непрекъснати провокации за всяка организация, за всяка компания и за всяка страна ", добави той.

" Дълбоко имаме вяра в силата на цифровите технологии да дават нови решения на проблемите, с които се сблъскваме всички. Така че ние ще продължим да вършим нововъведения и да насочваме цифровата промяна дружно с нашите клиенти и сътрудници, с цел да стигне цифровото до всеки човек, дом и организация за един изцяло обвързван и образован свят ", разяснява ротационният ръководител на Huawei.

Прякото позоваване на американските наказания беше кратковременно, а не основа тематика и апели за битка, които придружаваха предходни обществени изказвания на Huawei. Тонът на презентациите се характеризираше по-скоро със умерено приемане на обстановката, в която се намира Huawei, и опит да се възползваме оптимално от обстановката.

 Уилям Ху, шеф на борда на Huawei и президент на Института за стратегически проучвания.
Уилям Ху, шеф на борда на Huawei и президент на Института за стратегически проучвания.

Това бе непряка отпратка към усложненията с съставни елементи, с които се сблъсква Huawei, резултат освен на американското ембарго, само че и поради световния дефицит на полупроводникови артикули. Беше ясно признанието, че Huawei би трябвало да разчита по-малко на усъвършенстваните чипове, които може да получи единствено от TSMC, което удостоверява, че освен поделението за смарт телефони страда от тази обстановка. Научноизследователската и развойна активност на Huawei обрисува още 9 целта: ) Дефиниране на 5.5G за поддържане на стотици милиарди разнообразни типове връзки; ) Разработване на оптика с наномащаб за експоненциално увеличение на потенциала на оптичните влакна; ) Оптимизиране на мрежовите протоколи за свързване на всички неща; ) Предоставяне на усъвършенствана изчислителна мощ, задоволително мощна, с цел да поддържа интелигентния свят; ) Извличане на познания от големи количества данни, с цел да се реализиран научни пробиви в региона на индустриалния неестествен интелект; ) Излизане отвън рестриктивните мерки на архитектурата на декор Нойман и реализиране на системи за предпазване със 100 пъти по-голяма плътност; ) Комбиниране на калкулации и датчици за хипер-реално мултимодално изживяване; ) Предоставяне на опция на хората да ръководят по-активно здравето си посредством непрестанно самонаблюдение на витални им показатели; ) Изграждане на образован Интернет на силата за генериране, предпазване и ползване на по-екологична електрическа енергия.
 Huawei разкри своя проект за оцеляване
" През идващото десетилетие можем да чакаме големи в обществото. За да насърчим тези старания, се надяваме да обединим сили с разнообразни промишлености, университетски среди, проучвателен институти и разработчици на приложения, с цел да се обърнем към универсалните провокации, пред които е изправено човечеството. С нашата споделена визия всички ние би трябвало да изиграем ролята си, до момента в който изследваме по какъв начин да създадем връзките по-силни, изчислителната техника по-бърза, а силата по-екологична. Нека дружно тръгнем напред към интелигентния свят на 2030 година ", съобщи Уилям Ху, шеф на борда на Huawei и президент на Института за стратегически проучвания.

Всички тези апели за взаимна работа и световно съдействие наподобяват като индиректно показване на така наречен балканизация на проблемите, катализирани от глобите на Съединени американски щати. Разбира се, е по-добре софтуерният свят да разчита на изцяло отворена сътрудничеща си интернационална екосистема. Но отвореността е двупосочна улица и Huawei би трябвало да насочи същите известия и към личното си държавно управление.

Цялата уводна тирада на ротационния ръководител на Huawei можете да видите тук:
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР