18 000 литра нелегален спирт задържаха митническите служители на ГКПП

...
18 000 литра нелегален спирт задържаха митническите служители на ГКПП
Коментари Харесай

Задържаха 18 000 литра нелегален спирт на ГКПП Кулата

18 000 литра незаконен алкохол задържаха митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата ".
Това оповестиха от пресцентъра на Агенция "Митници ".
Акцизната стока е открита при инспекция на товарен автомобил с българска регистрация, излизащ от страната на 25.05.2018 година и пренасящ товар, предопределен за Италия.
По документи камионът превозвал 18 000 литра нетоксичен и невъзпламеняем воден разтвор AD-Blue, който се употребява за понижаване на нездравословните излъчвания на дизелови мотори на товарни коли.
По метода „ разбор на риска " камионът е селектиран за пролъчване с рентгенова инсталация. При последвалата физическа инспекция митническите чиновници откриват, че стоката, оповестена като воден разтвор, в действителност съставлява 96-градусов етилов алкохол, който бил разпределен в 18 контейнера, всеки от които с съдържимост 1000 литра.
Акцизната стока и товарният автомобил, послужил за осъществяване на нарушаването, са арестувани. Взети са проби за лабораторен разбор. Дължимият данък за сходно количество алкохол е над 190 000 лв.. Предполага се, че спиртът е предопределен за произвеждане на спиртни питиета, популяризирани в гръцките курорти.
За случая е известена Районна прокуратура Петрич.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР