1728 блока са вече обновени по Националната програма за енергийна

...
1728 блока са вече обновени по Националната програма за енергийна
Коментари Харесай

1728 блока са обновени по Националната програма за енергийна ефективност

1728 блока са към този момент актуализирани по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания до 28 юни 2019 година, демонстрира информация за напредъка в осъществяването й. Общо 2022 са постройките, за които са подписани контракти за целево финансиране с Българската банка за развиване.

В развой на осъществяване на строително-монтажни работи са 121 здания, а 46 са на стадий проучване. За 104 жилищни блока текат процедури за избор на реализатори на обновителни действия, а за други 7 - на техническо и енергийно проучване. По 16 здания няма стартирани действия.

С въведени ограничения за енергийна успеваемост са всички здания със подписани контракти по програмата в Бургас, Благоевград, Пазарджик, Перник. В Бургас те са 205, в Благоевград - 143, а в Пазарджик и Перник - по 41.
Сред другите общини, в които също се извършват ограничения по програмата, с най-вече реновирани жилищни здания са Хасково (87), Стара Загора (74), София (67) и Пловдив (57).

В Хасково общо 110 блока ще бъдат реновирани и с въведени ограничения за енергийна успеваемост. По една от постройките се работи сега, за 12 са оповестени публични поръчки за избор на реализатори, а останалите 10 са на стадий проучване.

В Стара Загора се работи по последната постройка, утвърдена за присъединяване в програмата.

Блоковете в столицата, за които са подписани контракти за целево финансиране с ББР, са 166. По 38 от тях се извършват строителни работи, а за 35 са оповестени публични поръчки за избор на реализатори.

В развой на реновиране са 8 многофамилни жилищни здания в Пловдив. Процедури за избор на реализатори на строителството текат за още 5. За други две се прави проучване. Блоковете, които са със подписани контракти за целево финансиране в общината, са общо 73.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР