172 души ще получат еднократна социална помощ от Община Варна.

...
172 души ще получат еднократна социална помощ от Община Варна.
Коментари Харесай

Общината ще отпусне еднократни социални помощи на 172 варненци

172 души ще получат еднократна обществена помощ от Община Варна. 12 от тях са от взривения бл. 302 в ж.к. “Владислав Варненчик ”, които ще бъдат подкрепени с по 500 лева Това реши ПК „ Социални действия и жилищна политика ” на днешното онлайн съвещание.

Помощите са в размер сред 100 и 600 лв. и се дават за покриване на случайно зародили витални, просветителни и комунално-битови потребности. Сред утвърдените са и зрелостници сираци, които се отглеждат от техните баби и дядовци.

Опуснатите обществени помощи са на обща стойност 46 500 лева Тази сума е към 1/3 от бюджета на обществената стратегия на Община Варна, която тази година е в размер 130 800 лева, само че предвид на създалата се обстановка към COVID-19 може да претърпи корекции.

„ Ще търсим спомагателни благоприятни условия, в това число посредством оперативните стратегии „ Региони в напредък “ и „ Развитие на човешките запаси “, с цел да подпомогнем нуждаещите се хора. В момента общината приготвя планово предложение за обезпечаване на топъл обяд от 1 май за 250 варненци с приходи под линията на беднотия “, съобщи пред съветниците шефът на общинската дирекция „ Социални действия ” Таня Василева. Тя добави, че след оповестяване на изключителното състояние на 13 март в допълнение 40 възрастни са били включени в Домашния обществен патронаж във Варна.

Информация за хората, нуждаещи се от незабавна поддръжка, може да бъде подавана на телефоните към дирекция „ Социални действия “ в Община Варна: 052 820 115; 052 820 172; 052 820 544 и 052 820 196. „ Администрацията е непрестанно на горещите телефони. Готови сме да се отзовем във всеки един миг и да подкрепим тези хора “, сподели още Таня Василева.

Съветниците отхвърлиха помощ на четирима души. Двама от тях към този момент са получили еднократна помощ за лекуване, а на третия варненец брачната половинка му е била подкрепена от Община Варна през тази година. Мотивът за четвъртия отвод е, че е от компетенциите на дирекция „ Здравеопазване “.

Окончателното решение за разпределяне на помощите ще бъде взето на съвещание на Общинския съвет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР