170 уязвими лица от община Мездра ще получават топла храна

...
170 уязвими лица от община Мездра ще получават топла храна
Коментари Харесай

170 нуждаещи се от община Мездра ще получават топъл обяд до края на годината

170 уязвими лица от община Мездра ще получават топла храна по домовете си всеки работен ден до края на годината, оповестиха от локалната администрация.
Това стана допустимо откакто Община Мездра кандидатства за подписване на в допълнение съглашение с Агенцията по заетостта за удължение до 31 декември 2020 година на контракта по Целевата стратегия „ Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка “, която се финансира от държавния бюджет.
33-ма от потребителите на тази обществена услуга са от гр. Мездра, а останалите 137 от 16 съставни села на общината - Боденец, Брусен, Горна и Долна Кремена, Дърманци, Зверино, Злидол, Крета, Лик, Лютиброд, Лютидол, Моравица, Ослен Криводол, Ребърково, Руска Бела и Царевец.
Целеви групи по програмата са лица с ниски приходи, под линията на беднотия, избрана за страната, за времето, в което са сложени под наложителна карантина; уязвими лица, в т. ч. и възрастни над 65 година, без приходи и с приход под линията на беднотия, избрана за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в изискванията на изключителното състояние, оповестено за страната, не са в положение да си обезпечат прехраната и лица, които заради възрастта си, заради трайно увреждане или в следствие от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да обезпечат сами или благодарение на околните си своите ежедневни потребности от храна.
Топлият обяд включва чорба, главно ядене, самун и най-малко един път седмично - десерт. Той се подготвя в реновираната кухня-майка в Комплекс обществени услуги за деца и лица с увреждания - гр. Мездра и се доставя до домовете на потребителите с логистичната поддръжка на Община Мездра. Координатор на плана е общинският отдел „ Образование, обществени действия и опазване на здравето “.
От стартирането на програмата при започване на месец май до края на годината даването на услугата ще продължи общо 167 работни дни.
Средствата, отпуснати на Община Мездра от страната за осъществяването на този тип обществена активност, са в размер на 82 331 лева
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР