170 хиляди ученици и 30 хиляди учители подновяват учебния процес

...
170 хиляди ученици и 30 хиляди учители подновяват учебния процес
Коментари Харесай

170 000 ученици и 30 000 учители се връщат в клас от утре


170 хиляди възпитаници и 30 хиляди учители възобновяват образователния развой присъствено от 4 февруари, заяви просветителният министър Красимир Вълчев пред Нова тв.

Той увери, че в множеството учебни заведения е основана чудесна система за обгръщане на всички деца в образователния развой, без значение дали са в клас или у дома. И в този момент има опция родителите да оставят децата си у дома, на отдалечено образование, даже и техния клас да се върне присъствено. Учителите реализират контакт с децата, които учат отдалечено, и образователният развой протича безпроблемно, сподели Вълчев. По думите му обикновено е родителите да са обезпокоени от връщането в клас на по-големите деца. Вирусът е вирулентен, той не отслабва, само че не можем да затворим просветителната система и публичния живот за идната година, година и половина, колкото се счита, че ще продължи пандемията.

По-малките деца към този момент са в клас и данните демонстрират, че те не са толкоз огромен фактор за разпространяването на болестта, разяснява още министърът. Според Вълчев не може да се чака края на пандемията, което значи образователната година да изтече.

В класната стая е регламентирано да се носи маска от 5 до 12 клас. За 1 до 4 клас носенето на защитна маска е по решение на учителите, подсети той. Закупени са към 9 хиляди въздухопречистватели за стаите, в които учат децата. Прави се постоянно проветряване и стерилизация на пространствата. Месеците февруари и март ще бъдат сложни месеци. Зимните месеци по принцип са сложни поради грипа, уточни още той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР