17-годишният Юсуфа Мукоко е невероятно щастлив да стане най-младият футболист

...
17-годишният Юсуфа Мукоко е невероятно щастлив да стане най-младият футболист
Коментари Харесай

Мукоко: Здравата работа даде резултат

17-годишният Юсуфа Мукоко е необикновено благополучен да стане най-младият футболист в историята, селектиран в националния отбор на Германия за присъединяване на Световно състезание. Съотборниците му в Борусия Дортмунд Марко Ройс и Матс Хумелс обаче претърпяха разочарованието да останат отвън състава.

Мукоко показва добра форма със своите шест попадения в Бундеслигата от началото на сезона и заслужи да попадне измежду дебютантите в тима на Германия дружно с Никлас Фюлкруг от Вердер Бремен. Футболистът ще навърши 18 години в деня на откриването на Мондиал 2022 сред домакините от Катар и Еквадор в края на идната седмица. Юсуфа Мукоко дебютира в Бундеслигата още преди две години, ден след 16-ия си рожден ден, а стана и най-младият състезател в Шампионската лига, както и най-младият, отбелязал гол в мач от Бундеслигата в идващите четири седмици. Нов връх бе усъвършенстван и през предишния уикенда, когато той стана най-младият футболист, отбелязвал 10 гола в немския шампионат.

„ Не мога да допускам – предходната година по това време почувствах, че към момента съм отвън огромната картина, страдах от много травми и малко игрово време “, написа Мукоко в прочувствена обява в профила си в обществената мрежа Инстаграм.

„ Опитах да остана положителен и да имам вяра в себе си. Знаех какво мога да реализира, а да бъда на Световно състезание – цел, за която футболистите мечтаят през цялата си кариера, ме прави необикновено горделив. Всичката здрава работа се отплати и просто съм извънредно благополучен “, добави младежът, който благодари на треньорите и съотборниците си в Борусия Дортмунд.

Националният селекционер на Германия Ханзи Флик похвали младока и го назова бърз, деятелен и с положителни умения в завършващата фаза. Той добави, че няма самообладание да работи с Мукоко и Фюлкруг, който пък заслужи повиквателната си с десетте си попадения за Вердер Бремен.

Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс обаче пропуща още един огромен футболен конгрес поради травма на глезена. Заради разнообразни контузии той не съумя да взе участие на Мондиал 2014 и Евро 2016.

„ Една огромна моя фантазия за жалост завърши “, съобщи Ройс за формалния уебсайт на клубния си отбор. „ Всички забъркани направиха всичко допустимо в последните дни “, добави Марко Ройс, който благодари на Ханзи Флик и лекаря на националния тим. „ В последна сметка осъзнахме, че направеното няма да е задоволително за присъединяване на Световното състезание. Бих желал новините да са по-добри, само че за жалост не можем да ги променим. Аз и всички оставали трябваше да приемем обстановката. Пожелавам триумф на тима в Катар и ще притискам палци от у дома “, написа в профила си в Инстаграм футболистът.

Флик удостовери, че неналичието на Ройс ще е удар по националния отбор и той ще липсва в състава, а Хумелс не е извикан, макар отличната си форма, тъй като решението е взето с взор към бъдещето и в интерес на по-млади футболисти.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР