17-годишните да шофират с придружител предвиждат одобрените от правителството промени

...
17-годишните да шофират с придружител предвиждат одобрените от правителството промени
Коментари Харесай

На 17 зад волана? Промени в закона предвиждат шофиране с придружител година преди пълнолетие

17-годишните да карат с компаньон плануват утвърдените от държавното управление промени в Закона за придвижване по пътищата.

Водеща цел са ограничения за повишение на сигурността и полагането на основи на наклонност за трайно понижаване на броя на жертвите на пътнотранспортни катастрофи, изясняват от Министерския съвет.

Идеята е младите водачи да натрупат опит посредством шофиране с компаньон още от 17-годишна възраст, когато ще получат и книжката си. Сами ще могат да сядат зад кормилото едвам след навършване на пълноправие.

Законопроектът обгръща наредба на стойностите на оптимално позволената скорост във и отвън обитаемо място, автомагистрала и скоростен път за другите категории моторни транспортни средства, както и споразумяване на зони в обитаемоте места, в границите на които да важи ограничаване на скоростта от 30 км/час за всички транспортни средства.

Повишаването на успеваемостта при осъществяване на наложените санкции е адресирано с изискване за осъществяване на обзор за техническа редовност, а точно да са заплатени санкциите по влезнали в действие наказателни постановления и фишове за нарушавания, осъществени с показаното за обзор транспортно средство.

Предвидени са и нови насилствени административни ограничения – краткотрайно лишаване на шофьорската брошура до решение на въпроса за отговорността за всички нарушавания, които законът санкционира с лишаване на свидетелството за ръководство. Въведена е също по този начин смяна в размера на налаганите санкции, както във връзка с отнемане от право на ръководство на МПС, по този начин и на размера на санкциите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР