17-годишен ученик от София е изпратил част от електронните съобщения

...
17-годишен ученик от София е изпратил част от електронните съобщения
Коментари Харесай

17-годишен от София е пратил част от сигналите за бомбени заплахи в страната

17-годишен възпитаник от София е изпратил част от електронните известия с бомбени закани за учебни заведения в цялата страна. Той е задържан от ГДБОП, заяви БНР.

При изпращането на имейлите с младежа са били няколко негови съученици. Те настояват, че дейностите им са били предизвикани от медийни изявления за първите писма от 27 и 28 март за сложени взвивни устройства.

Според източници на националното радио по време на разпити момчето е признало, че на 29, 30 и 31 март е основало от персоналния си телефон 4 четири пощенски кутии, от които изпратило десетки имейли с бомбени закани до учебни заведения и полицейски ръководства в цялата страна. С него са били двама или трима негови съученици. Младежът обяснил, че е пратил имейлите, тъй като не му се е стъпало на учебно заведение.

При осъщественото претършуване са открити компютър и телефон, които са били употребявани за заканите. Материалите по случая са докладвани на Софийсата районна прокуратура.

" В понеделник и вторник беше главно една пощенска кутия. В следствие към тази акция се включиха най-вероятно обособени запалянковци. На процедура за изпращането са употребявани общо сред 10 и 20 разнообразни и пощенски услуги. В следствие се включиха и доста други, които бяха с изменен текст. Някой от тези имейли бяха изпратени от малолетни или малолетни лица, на които просто не ми се върви на учебно заведение ", изясни във връзка със серията от подправени сигнали за взривни устройства в образователни заведения началникът на отдел " Киберпрестъпност " в ГДБОП комисар Владимир Димитров, представен от БНР.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР