17 април е Световен ден за борба с хемофилията. Световният

...
17 април е Световен ден за борба с хемофилията. Световният
Коментари Харесай

17 април е Световен ден за борба с хемофилията

17 април е Световен ден за битка с хемофилията. Световният ден за битка с хемофилията е ден за хората, които са наранени от нарушавания на кръвосъсирването – или тъй като имат такова, или тъй като се грижат за някого, който го има. При хора с хемофилия, процесът на съсирване на кръвта не работи вярно, вследствие на което те могат да кървят по-дълго от естественото, а някои хора могат да получат непринудено кървене в ставите, мускулите или други елементи на тялото си, което да докара до проблеми с развиването и непрекъснати усложнения в подвижността. Редовната физическа интензивност доста покачва стабилността и силата на мускулно-скелетната система, което води до по-нисък риск от контузии и пострадвания. Това прави тренировките извънредно потребни за хората, наранени от болестта хемофилия. Физическата интензивност е целесъобразна освен за пациентите с нарушавания в кръвосъсирването, само че и за всички останали, изясни Геновева Генова, рехабилиатор в УМБАЛ " Света Екатерина " в изявление за News24sofia.eu. 

“Движението е от изгода и за намаление на телесното тегло на хората, което единствено по себе си е рисков фактор за разнообразни сърдечносъдови болести, диабет и други. Следователно физическата интензивност доста усъвършенства цялостното здраве на хората. Движението е потребно за подобряването функционалността на ставите, само че също по този начин може да подкрепи за възстановяване на костната компактност и да понижи риска от кървене в ставите ”, споделя още експертът. 

“При по-рисковите пациенти, наранени от хемофилия, се предлагат другите извършения и тренировки да се правят с изключително внимание и под непрекъснат надзор, който да предотврати ненадейно кървене. Засегнатите от хемофилия пациенти би трябвало да бъдат насърчавани от ранна детска възраст да практикуват интензивно разнообразни спортни действия. 

Физическата интензивност е способ на предварителна защита на разнообразни болести, включително и за пациентите с хемофилия, за които позитивите от подсилване на мускулно-скелетната система са извънредно значими ”, акцентира Геновева Генова.

„ Физикална терапия и рехабилитация може да се назначи в допълнение при пациенти с тежко засягане на ставите за възстановяване на двигателната интензивност, циркулацията, лимфообращението и понижава риска от развиване на анкилоза и други затруднения ”, добави експертът. 

В взаимозависимост от тежестта на болестта пациентите с хемофилия са изправени пред някои компликации в нормалното всекидневие и следва да подхващат навреме ограничения за изцяло възстановяване на здравословното положение.  

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР