1642 ученици в неравностойно положение от 21 области в страната

...
1642 ученици в неравностойно положение от 21 области в страната
Коментари Харесай

Над 1600 българчета ще получават Топъл обяд през зимата


1642 възпитаници в неравностойно състояние от 21 области в страната ще получават всеки ден през зимните месеци безвъзмездна храна посредством програмата „ Топъл обяд “ на Българския червен кръст (БЧК). Това оповестиха от организацията.

Проектът стартира на 1 декември и ще продължи до началото на април 2023 година, написа Българска телеграфна агенция. Безплатна храна в учебно заведение получават сираци, полусираци, деца от многодетни фамилии или с трайно безработни родители.

Българският червен кръст осъществя за 19-а поредна година програмата „ Топъл обяд ”. Тя се финансира от Партньорска мрежа за щедрост на БЧК. Благодарение на средствата, предоставени от корпоративни сътрудници и самостоятелни донори, са набрани над 3 000 000 лева С тях са обезпечени към 2 млн. безвъзмездни обяда за повече от 22 000 нуждаещи се деца от цялата страна.

Част от средствата за „ Топъл обяд “ са постъпили и от самостоятелни дарения през уеб страницата на организацията, както и от еднократни или регулярни дарения на къс номер 1255, възложен от трите мобилни оператора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР